Miercuri, 24 ianuarie 2018 - 7:13:26
EUR
EURO = 4.6656 RON
Moneda euro a crescut
USD
USD = 3.8059 RON
Dolarul american a crescut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Vara-inamicul sectorului imobiliar


3 iulie 2012

imobiliarVara îşi pune amprenta pe sectorul imobiliar. Preţurile şi oferta de apartamente a înregistrat scăderi semnificative.

Atât pe un interval de şase luni, cât şi comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut - respectiv luna iunie 2011, preţurile medii solicitate de proprietari au cunoscut o uşoară scădere pe toată linia, indiferent de tipul de unitate.

Astfel, potrivit datelor publicate de anunturiparticulari.ro, preţul mediu solicitat pentru o garsonieră situată în Bucureşti a ajuns în luna iunie la aproximativ 35.700 euro, cu 5% mai puţin faţă de preţul solicitat de proprietari pentru acelaşi tip de unitate în prima lună a lui 2012, când media ajungea la 37.510 euro. O diferenţă similară observăm şi faţă de luna iunie a anului trecut, când preţul mediu se învârtea în jurul valorii de 37.600 euro.

O situaţie similară constatăm şi în cazul apartamentelor de două camere. Aici, preţul mediu în luna iunie 2012 a trecut cu puţin peste pragul de 55.500 euro, în scădere cu 4% faţă de luna ianuarie, de la aproximativ 57.750 euro. O scădere şi mai accentuată observăm pe un interval de 12 luni, variaţia de preţ fiind de -6%, de la 59.380 euro.

Din ianuarie 2012 şi până în prezent, apartamentele de trei camere au trecut sub preţul de 80.000 euro, ajungând în iunie la 76.490 euro, în scădere cu 5% faţă de prima lună a acestui an. De altfel, o diferenţă similară se păstrează şi dacă ne raportăm la intervalul similar al anului trecut, respectiv luna iunie 2011, când preţul mediu ajungea la 80.160 euro.

O uşoară scădere se înregistrează şi în cazul unităţilor de 4 camere. Aici, preţurile au scăzut în iunie, ajungând la 103.374 euro, cu aproximativ 1% mai puţin faţă de prima lună a acestui an, echivalentul a doar 100 euro. Variaţia de -1% se păstrează şi pe interval de 12 luni, preţurile medii solicitate de proprietari scăzând pe acest tip de unitate de la 104.650 euro.


Oferta imobiliară a lunii iunie se înscrie pe coordonate similare aceleiaşi perioade a anilor trecuţi.

Cea mai vastă oferta se înregistrează la categoria apartamentelor de două camere, în iunie, 951 de unităţi fiind propuse pentru vânzare, nivelul fiind însă cu 15% mai mic faţă de lună mai a acestui an când pe piaţa erau scoase peste 1.120 de apartamente.

În clasamentul numărului de oferte, unităţile de două camere sunt urmate de cele cu trei camere, pe piaţa din Capitala apărând 718 de astfel de noi oferte. Nivelul este însă cu aproximativ 7% mai mic faţă de aceeaşi lună a anului trecut şi chiar cu 15% inferior lunii mai 2012, când pe piaţa apăruseră 841 oferte.

Garsonierele trec timid de pragul de 500 de unităţi scoase la vânzare pe piaţa în lună abia încheiată. Constatăm astfel o scădere de aproximativ 80 de unităţi din mai şi până în iunie 2012. În comparaţie cu luna iunie 2011, putem spune că în acest caz ne plasăm în jurul aceloraşi valori, în urmă cu exact un an 512 garsoniere fiind scoase pe piaţă la vânzare.

Oferta în scădere şi în cazul apartamentelor de 4 camere, aproape 200 de unităţi fiind disponibile la vânzare pentru prima oară în luna iunie. Oferta este cu 31% mai slabă faţă de mai 2012, dar şi cu 25% mai mică faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(18 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


loading...

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Scoala de Arte Frumoase Ploiesti

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Clinica medicala Elit Medical din Ploiesti

Cristi Cimpeanu foto

Vaccinurile salveaza vietiHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec In prima parte a zilei s-ar putea sa deveniti irascibil si exista riscul sa ii dati partenerului de viata o replica nejustificat de dura, pe care o veti regreta mai tarziu.Daca va urcati la volan, ar fi bine sa tineti cont de faptul ca riscul de accidente este sporit. Este indicat sa fiti foarte precaut si sa nu raspundeti la eventualele provocari ale altor soferi. In contextul astral tensionat de azi, va sugeram sa amanati intalnirile de afaceri taur La locul de munca sau in afaceri, este foarte posibil sa survina evenimente neprevazute, care determina diverse intarzieri si amanari.Ar fi bine sa nu contati pe finalizarea unei tranzactii sau a unei negocieri programate pentru azi.Daca aveti de luat decizii dificile, puteti sa va bazati pe intuitie
GEMENI RAC
gemeni Se intrevede o zi destul de buna in plan profesional, cu conditia sa va temperati tendinta de fi excesiv de critic cu colegii de munca sau cu partenerii de afaceri. Ar fi bine sa fiti cat mai diplomat cu prietenii si cu partenerul de viata, pentru a evita sa se ajunga la cearta. Spre seara este posibil sa va intalniti cu o ruda mai in varsta, care va da o veste buna. rac In prima parte a zilei este posibil sa faceti cateva drumuri scurte. Aveti posibilitatea sa rezolvati atat probleme profesionale, cat si personale. S-ar putea sa deveniti irascibil si sa aveti reactii exagerate. Va sfatuim sa fiti precaut, mai ales daca va aflati la volan, pentru ca exista riscul sa fiti implicat intr-un accident. Este indicat sa evitati discutiile in contradictoriu si sa nu va sustineti punctul de vedere cu incapatanare.
LEU FECIOARĂ
leu In plan profesional sau in afaceri este posibil sa fiti nemultumit din cauza ca rezultatele muncii depuse in ultima vreme nu sunt la inaltimea asteptarilor.Eastrolog.ro va sfatuieste sa aveti rabdare si sa va temperati tendinta de a provoca discutii in contradictoriu cu colegii de munca sau cu partenerii de afaceri. In a doua parte a zilei, partenerul de viata v-ar putea face o surpriza placuta. fecioara In contextul astral dificil al zilei de azi, este posibil sa deveniti irascibil, riscand sa tensionati relatiile cu colegii de munca si cu partenerii de afaceri.Daca trebuie sa conduceti masina, va sfatuim sa fiti foarte atent si precaut, fiindca riscul de a fi implicat intr-un accident este mult mai mare decat in alte zile.In relatiile cu prietenii si cu familia, este indicat sa dati dovada de flexibilitate si sa evitati discutiile in contradictoriu, pentru ca se poata ajunge usor la cearta
BALANŢĂ SCORPION
balanta In plan profesional sau in afaceri, este posibil sa deveniti nerabdator si sa va propuneti sa finalizati cat mai repede un proiect inceput cu cateva zile in urma. Eastrolog.ro va sfatuieste sa nu va grabiti, pentru ca riscati sa luati decizii neinspirate si sa faceti greseli costisitoare.Este recomandat sa evitati discutiile in contradictoriu cu partenerul de viata, pentru ca azi exista riscul sa se transforme in cearta. Daca va ganditi sa faceti o calatorie, ar fi bine sa o amanati scorpion La locul de munca sau in afaceri, este posibil ca relatiile cu colegii sau cu partenerii sa fie incordate din cauza unor neintelegeri.Ar fi bine sa amanati discutiile si deciziile importante si sa va ocupati de chestiuni de rutina.Inainte de a face promisiuni familiei, va recomandam sa va analizati cu obiectivitate posibilitatile financiare.
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator Este de asteptat sa va simtiti in forma si plin de energie. Aveti sanse mari sa realizati tot ce v-ati propus pentru azi. Ar fi bine sa evitati discutiile in contradictoriu cu colegii de munca si cu partenerii de afaceri.Este o zi favorabila comunicarii cu persoanele mai tinere si cu copiii. Va sfatuim sa nu faceti promisiuni decat daca sunteti sigur ca le puteti respecta. capricorn Un prieten v-ar putea propune o colaborare sau asocierea intr-o afacere promitatoare. Va recomandam sa nu luati o decizie astazi. Puteti sa va ocupati de diverse probleme din camin si sa terminati activitati incepute mai demult. Ar fi bine sa tineti cont de dorintele partenerului de viata si sa nu va opuneti ideilor si initiativelor familiei
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator In prima parte a zilei este posibil sa nu va simtiti in cea mai buna forma fizica si intelectuala, probabil din cauza oboselii acumulate in ultima vreme.Este recomandabil sa amanati deciziile importante in activitatea profesionala sau in afaceri si sa va limitati la activitati de rutina. Ar fi bine sa evitati eforturile intense si calatoriile lungi. pesti Se anunta o zi agitata, cu multe probleme de rezolvat atat la locul de munca sau in afaceri, cat si in camin. Va recomandam sa nu va grabiti si sa nu luati decizii in pripa.In relatiile cu colegii ar fi bine sa tineti cont de contextul astral tensionat al zilei si sa nu provocati discutii in contradictoriu.Este o zi buna pentru activitati de rutina, care nu necesita o buna cooperare cu cei din jur
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 ianuarie 2018
Autentificare
stiriactuale.ro