Marţi, 21 noiembrie 2017 - 6:18:05
EUR
EURO = 4.6495 RON
Moneda euro a crescut
USD
USD = 3.9913 RON
Dolarul american a crescut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Vara-inamicul sectorului imobiliar


3 iulie 2012

imobiliarVara îşi pune amprenta pe sectorul imobiliar. Preţurile şi oferta de apartamente a înregistrat scăderi semnificative.

Atât pe un interval de şase luni, cât şi comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut - respectiv luna iunie 2011, preţurile medii solicitate de proprietari au cunoscut o uşoară scădere pe toată linia, indiferent de tipul de unitate.

Astfel, potrivit datelor publicate de anunturiparticulari.ro, preţul mediu solicitat pentru o garsonieră situată în Bucureşti a ajuns în luna iunie la aproximativ 35.700 euro, cu 5% mai puţin faţă de preţul solicitat de proprietari pentru acelaşi tip de unitate în prima lună a lui 2012, când media ajungea la 37.510 euro. O diferenţă similară observăm şi faţă de luna iunie a anului trecut, când preţul mediu se învârtea în jurul valorii de 37.600 euro.

O situaţie similară constatăm şi în cazul apartamentelor de două camere. Aici, preţul mediu în luna iunie 2012 a trecut cu puţin peste pragul de 55.500 euro, în scădere cu 4% faţă de luna ianuarie, de la aproximativ 57.750 euro. O scădere şi mai accentuată observăm pe un interval de 12 luni, variaţia de preţ fiind de -6%, de la 59.380 euro.

Din ianuarie 2012 şi până în prezent, apartamentele de trei camere au trecut sub preţul de 80.000 euro, ajungând în iunie la 76.490 euro, în scădere cu 5% faţă de prima lună a acestui an. De altfel, o diferenţă similară se păstrează şi dacă ne raportăm la intervalul similar al anului trecut, respectiv luna iunie 2011, când preţul mediu ajungea la 80.160 euro.

O uşoară scădere se înregistrează şi în cazul unităţilor de 4 camere. Aici, preţurile au scăzut în iunie, ajungând la 103.374 euro, cu aproximativ 1% mai puţin faţă de prima lună a acestui an, echivalentul a doar 100 euro. Variaţia de -1% se păstrează şi pe interval de 12 luni, preţurile medii solicitate de proprietari scăzând pe acest tip de unitate de la 104.650 euro.


Oferta imobiliară a lunii iunie se înscrie pe coordonate similare aceleiaşi perioade a anilor trecuţi.

Cea mai vastă oferta se înregistrează la categoria apartamentelor de două camere, în iunie, 951 de unităţi fiind propuse pentru vânzare, nivelul fiind însă cu 15% mai mic faţă de lună mai a acestui an când pe piaţa erau scoase peste 1.120 de apartamente.

În clasamentul numărului de oferte, unităţile de două camere sunt urmate de cele cu trei camere, pe piaţa din Capitala apărând 718 de astfel de noi oferte. Nivelul este însă cu aproximativ 7% mai mic faţă de aceeaşi lună a anului trecut şi chiar cu 15% inferior lunii mai 2012, când pe piaţa apăruseră 841 oferte.

Garsonierele trec timid de pragul de 500 de unităţi scoase la vânzare pe piaţa în lună abia încheiată. Constatăm astfel o scădere de aproximativ 80 de unităţi din mai şi până în iunie 2012. În comparaţie cu luna iunie 2011, putem spune că în acest caz ne plasăm în jurul aceloraşi valori, în urmă cu exact un an 512 garsoniere fiind scoase pe piaţă la vânzare.

Oferta în scădere şi în cazul apartamentelor de 4 camere, aproape 200 de unităţi fiind disponibile la vânzare pentru prima oară în luna iunie. Oferta este cu 31% mai slabă faţă de mai 2012, dar şi cu 25% mai mică faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(17 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Consultatii medicale de calitate

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateAti fost victima unui accident de circulatie? Noi va ajutam sa obtineti banii cuveniti din asigurarea RCA

Din aceeaşi categorie:


loading...Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Clinica medicala Elit Medical din Ploiesti

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Cristi Cimpeanu foto

Scoala de Arte Frumoase PloiestiHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec Aveti sanse de reusita in plan profesional si in activitatile casnice. Schimbarile pe care intentionati sa le faceti pot fi bine primite daca aveti grija sa cereti si parerea celor din jur. Va sfatuim sa nu faceti exces de zel asumandu-va prea multe responsabilitati, pentru ca exista riscul sa nu le faceti fata. In a doua parte a zilei este posibil sa va intalniti cu o persoana deosebita. taur Nu este o zi prea buna pentru intalniri cu prietenii si nici pentru afaceri. Cei din jur ar putea sa nu va inteleaga corect dorinta de schimbare. In plan sentimental, este de asteptat ca lucrurile sa aiba o evolutie pozitiva.Recomandarea eastrolog.ro este sa aveti grija nu neglijati problemele profesionale.
GEMENI RAC
gemeni In prima parte a zilei este posibil sa va intalniti cu o cunostinta cu care nu v-ati vazut de mult timp si sa fiti invitat la o reuniune. In plan sentimental ar fi bine sa nu lasati neintelegerile si tensiunile sa se acumuleze. Este momentul sa fiti onest si sa recunoasteti unde ati gresit. rac Aveti posibiltatea sa faceti o schimbare benefica in relatia cu persoana iubita. In a doua parte a zilei s-ar putea sa participati la o intrunire cu persoane apropiate. Aveti grija sa nu monopolizati conversatia! Va sfatuim sa evitati discutiile in contradictoriu cu o femeie.
LEU FECIOARĂ
leu In prima parte a zilei sunteti in forma si dispus sa va asumati o serie de riscuri pentru a rezolva cateva probleme legate de camin. Partenerul de viata va sustine. Aveti posibilitatea sa incheiati contracte avantajoase si sa faceti investitii inspirate, dar eastrolog.ro va sfatuieste sa fiti prudent. Este posibil sa primiti o veste buna de departe fecioara Este o zi buna pentru a face schimbari in casa. Puteti sa incepeti lucrari de reparatii, reamenajari, zugravit etc. La nevoie, puteti sa apelati la ajutorul prietenilor. S-ar putea ca o persoana mai in varsta sa va enerveze cu sugestiile sale insistente si sa ajungeti la discutii aprinse.
BALANŢĂ SCORPION
balanta Ar fi bine sa nu va faceti un program strict pentru azi, fiindca este putin probabil sa il puteti respecta. Inainte de amiaza s-ar putea sa aveti de alergat pentru a rezolva o problema a partenerului de viata.Este un moment propice pentru a va ocupa de problemele financiare ale familiei. Puteti sa va bazati pe intuitie. scorpion Aveti idei ingenioase, pe care ar fi bine sa le discutati cu cei apropiati. Este o zi buna pentru a face planuri in privinta unei investitii. O ruda mai in varsta v-ar putea face o surpriza placuta, oferindu-va sprijin financiar si moral. Ar fi bine sa acordati mai multa atentie partenerului de viata.
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator Se pare ca sunteti preocupat de problemele profesionale si aveti tendinta sa neglijati relatia cu persoana iubita. Nu este o zi buna pentru afaceri, fiindca exista riscul sa suferiti o pierdere importanta. Va sfatuim sa va limitati la activitati de rutina si sa va odihniti mai mult. capricorn La locul de munca sau in afaceri, astazi nu este indicat sa va implicati in activitati importante. Va sfatuim sa amanati eventualele negocieri sau planuri de viitor privind investitiile. Ar fi bine sa petreceti seara impreuna cu partenerul de viata.
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator Contextul astral al zilei este favorabil Varsatorilor in plan profesional si in afaceri. In prima parte a zilei va simtiti in forma si aveti convingerea ca nimic nu va poate sta in cale. Va incurajeaza si faptul ca relatiile cu colegii sau cu partenerii de afaceri sunt foarte bune. Va sfatuim sa va pastrati realismul si sa evitati speculatiile. pesti Chiar daca aveti multe probleme de rezolvat azi, puteti fi optimist. Este de asteptat sa fiti intr-o forma excelenta si aveti sanse mari sa realizati tot ce v-ati propus. Este posibil sa intampinati dificultati in comunicarea cu colegii sau cu partenerii de afaceri, asa ca va sfatuim sa va exprimati cat mai clar si sa va asigurati ca ceilalti va inteleg corect. Acordati mai multa atentie relatiilor sentimentale!
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 noiembrie 2017
Autentificare
stiriactuale.ro