Marţi, 27 iunie 2017 - 6:48:28
EUR
EURO = 4.563 RON
Moneda euro a scazut
USD
USD = 4.0522 RON
Dolarul american a scazut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Vara-inamicul sectorului imobiliar


3 iulie 2012

imobiliarVara îşi pune amprenta pe sectorul imobiliar. Preţurile şi oferta de apartamente a înregistrat scăderi semnificative.

Atât pe un interval de şase luni, cât şi comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut - respectiv luna iunie 2011, preţurile medii solicitate de proprietari au cunoscut o uşoară scădere pe toată linia, indiferent de tipul de unitate.

Astfel, potrivit datelor publicate de anunturiparticulari.ro, preţul mediu solicitat pentru o garsonieră situată în Bucureşti a ajuns în luna iunie la aproximativ 35.700 euro, cu 5% mai puţin faţă de preţul solicitat de proprietari pentru acelaşi tip de unitate în prima lună a lui 2012, când media ajungea la 37.510 euro. O diferenţă similară observăm şi faţă de luna iunie a anului trecut, când preţul mediu se învârtea în jurul valorii de 37.600 euro.

O situaţie similară constatăm şi în cazul apartamentelor de două camere. Aici, preţul mediu în luna iunie 2012 a trecut cu puţin peste pragul de 55.500 euro, în scădere cu 4% faţă de luna ianuarie, de la aproximativ 57.750 euro. O scădere şi mai accentuată observăm pe un interval de 12 luni, variaţia de preţ fiind de -6%, de la 59.380 euro.

Din ianuarie 2012 şi până în prezent, apartamentele de trei camere au trecut sub preţul de 80.000 euro, ajungând în iunie la 76.490 euro, în scădere cu 5% faţă de prima lună a acestui an. De altfel, o diferenţă similară se păstrează şi dacă ne raportăm la intervalul similar al anului trecut, respectiv luna iunie 2011, când preţul mediu ajungea la 80.160 euro.

O uşoară scădere se înregistrează şi în cazul unităţilor de 4 camere. Aici, preţurile au scăzut în iunie, ajungând la 103.374 euro, cu aproximativ 1% mai puţin faţă de prima lună a acestui an, echivalentul a doar 100 euro. Variaţia de -1% se păstrează şi pe interval de 12 luni, preţurile medii solicitate de proprietari scăzând pe acest tip de unitate de la 104.650 euro.


Oferta imobiliară a lunii iunie se înscrie pe coordonate similare aceleiaşi perioade a anilor trecuţi.

Cea mai vastă oferta se înregistrează la categoria apartamentelor de două camere, în iunie, 951 de unităţi fiind propuse pentru vânzare, nivelul fiind însă cu 15% mai mic faţă de lună mai a acestui an când pe piaţa erau scoase peste 1.120 de apartamente.

În clasamentul numărului de oferte, unităţile de două camere sunt urmate de cele cu trei camere, pe piaţa din Capitala apărând 718 de astfel de noi oferte. Nivelul este însă cu aproximativ 7% mai mic faţă de aceeaşi lună a anului trecut şi chiar cu 15% inferior lunii mai 2012, când pe piaţa apăruseră 841 oferte.

Garsonierele trec timid de pragul de 500 de unităţi scoase la vânzare pe piaţa în lună abia încheiată. Constatăm astfel o scădere de aproximativ 80 de unităţi din mai şi până în iunie 2012. În comparaţie cu luna iunie 2011, putem spune că în acest caz ne plasăm în jurul aceloraşi valori, în urmă cu exact un an 512 garsoniere fiind scoase pe piaţă la vânzare.

Oferta în scădere şi în cazul apartamentelor de 4 camere, aproape 200 de unităţi fiind disponibile la vânzare pentru prima oară în luna iunie. Oferta este cu 31% mai slabă faţă de mai 2012, dar şi cu 25% mai mică faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(17 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateAti fost victima unui accident de circulatie? Noi va ajutam sa obtineti banii cuveniti din asigurarea RCA

Din aceeaşi categorie:

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Scoala de Arte Frumoase Ploiesti

Clinica medicala Elit Medical din Ploiesti

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Cristi Cimpeanu fotoHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec Dimineata este posibil sa fiti apatic si sa nu va puteti concentra. Va sfatuim sa nu va asumati niciun risc in afaceri. Daca aveti ocazia sa mergeti intr-o vizita, nu stati pe ganduri! taur Starea de confuzie va poate afecta relatiile cu cei din jur si chiar situatia financiara. Va sfatuim sa nu va implicati in afaceri, chiar daca vi se pare ca puteti da lovitura. Dupa-amiaza va revine cheful de viata si reusiti sa comunicati mult mai bine. Pe plan sentimental, traversati o perioada favorabila.
GEMENI RAC
gemeni Un barbat mai varstnic v-ar putea propune sa va asociati intr-o afacere. Va sfatuim sa nu hotarati nimic fara sa va consultati cu partenerul de viata. Se pare ca nu stati prea bine cu banii, insa relatiile cu persoana iubita sunt bune. Aveti toate sansele sa petreceti o seara romantica. rac Se pare ca nu sunteti in cea mai buna forma fizica si intelectuala si ca resimtiti o stare de indispozitie si o capacitate redusa de concentrare. Astazi este recomandat sa evitati intalnirile de afaceri si cu prietenii. Altfel, riscati fie sa pierdeti bani, fie sa va certati cu un prieten bun. Acordati mai multa atentie copiilor sau fratilor mai mici!
LEU FECIOARĂ
leu Se pare ca azi sunteti cu capul in nori. Va recomandam sa amanati intalnirile de afaceri. Chiar daca nu aveti chef de vorba, ar fi bine sa nu refuzati comunicarea cu cei din jur. Acordati mai multa atentie persoanei iubite! fecioara Dimineata, s-ar putea sa va treziti cam indispus si sa aveti dificultati de concentrare. Este recomandabil sa nu incepeti activitati pe care nu sunteti sigur ca le puteti duce pana la capat. Seara primiti oaspeti dragi.
BALANŢĂ SCORPION
balanta In prima parte a zilei sunteti cam distrat si comunicati mai greu. Intuitia nu va ajuta prea mult, asa ca va sfatuim sa acceptati ajutorul prietenilor si al familiei. Limitati-va la activitati de rutina! scorpion Va merge foarte bine pe plan sentimental. Este posibil chiar sa fiti dispus sa faceti o declaratie de dragoste. Nu va implicati in afaceri! Sansele de reusita sunt mici astazi. Va recomandam sa fiti cat se poate de corect si sa respectati legea cu strictete.
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator Dimineata sunteti indispus si nimeni nu va poate intra in voie. Familia nu este de acord sa renuntati la o calatorie. Va sfatuim sa ii ascultati si pe ceilalti si sa cautati o solutie de compromis. Incercati sa va mai si relaxati! capricorn Daca nu va odihniti mai mult, exista riscul sa aveti probleme de sanatate. O discutie in contradictoriu cu o persoana mai varstnica v-ar putea pune pe ganduri. Va sfatuim sa fiti calm si prudent, ca sa evitati un scandal.
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator Aveti tendinta sa va supraestimati puterile. Nu fiti incapatanat si nu fortati lucrurile! Daca nu va temperati orgoliul, riscati sa va certati cu prietenii si cu familia. Acordati mai mult timp odihnei! pesti Dimineata este posibil sa primiti o suma relativ mare de bani si sa va faceti planuri indraznete. Va sfatuim sa nu va pripiti. Ar fi bine sa va sfatuiti cu partenerul de viata. Astazi va completati foarte bine. Abtineti-va de la excese!
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 27 iunie 2017
Autentificare
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
stiriactuale.ro