Vineri, 29 martie 2024 - 6:49:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Volksbank exclude încetarea activităţii în România


16 decembrie 2011

volksbankVolksbank România va continua activitatea pe piaţa românească bancară, iar acţionarii nu au în vedere vânzarea băncii în viitorul apropiat. "Volksbank Romania va continua sa opereze în România, posibilitatea întreruperii activităţii fiind exclusă! De asemenea, deocamdată nu există discuţii pe tema vânzării băncii în perioada imediat următoare", au aunţat, vineri, oficiali ai băncii, într-un comunicat.

Anunţurile recente ale acţionarului majoritar, grupul Volksbank (OVAG) din Austria, prin care Volksbank România este trecuta într-o divizie separată, considerată non-core, nu implică o nouă abordare a acţionarilor privind activităţile din România, ci o formalizare a strategiei anunţate încă din vară. Potrivit acesteia, Volksbank Romania va fi revitalizată şi vândută în caţiva ani, când condiţiile de pe piaţă vor fi propice, arată comunicatul băncii, remis AGERPRES.

Volksbank România va beneficia, la începutul anului viitor, de o majorare de capital de peste 200 de milioane de euro. Recenta decizie a acţionarilor demonstrează dorinţa de a continua să susţină subsidiara din Romania. Cu 400 de milioane de euro sub formă de infuzii de capital în ultimii doi ani, grupul Volksbank este unul dintre cei mai mari investitori direcţi de pe piaţa locală", a precizat Johann Lurf, preşedinte Volksbank România.

Volksbank a intrat pe piaţa din România în 2000. În prezent, Volksbank România este una din cele mai mari zece bănci de pe piaţa locală, cu active de 4,7 miliarde de euro şi o reţea de 140 de unităţi. Începând din 2010, strategia băncii s-a modificat, iar Volksbank România este în curs de repoziţionare, ca bancă universală.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro