Joi, 25 aprilie 2024 - 2:19:09
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


De ai carte, nu ai parte. Ai ordonanţă!


12 septembrie 2014

Deci, de azi înainte, ai nu ai ”docoment” care să ateste că ai parcurs, măcar din mers şi în silă 12 ani de şcoală, te poţi numi potenţial candidat şi pretendent la un locşor în nivelul superior de învăţământ. 

Nu prea mai contează dacă la finalul celor 12 ani ai reuşit să demonstrezi că, pe lângă cap, mai ai şi minte crescută în conformitate cu biologia şi timpul petrecut şi pierdut prin edificiu de învăţare şi cultură, care să merite o ţidulă în acest sens.

Odată ajuns aici, mai vezi tu cum te descurci să obţii şi diploma de bacalaureat şi alte hârtii care să te facă să pari şi mai deştept, şi mai important, şi mai „specialist” în te miri ce domeniu de elită intelectuală al ţării.

A luat ţara foc (nu că şi aşa nu ar arde cu pălălaie şi sfârâituri de atâta vânzoleală şi târnoseală în de toate şi nimic) de la ultima „emisie spontană” pe care Guvernul a găsit de cuviinţă să o elibereze natural, aşa cum îi este în fire, în ultimul moment pe tema posibilităţii de a te înscrie pentru frecventarea cursurilor unei universităţi, indiferent că ai sau nu diplomă de bacalaureat.

Însă, aşa cum îi stă bine unei Ordonanţe de Urgenţă, treburile sunt puţin cam tulburi şi deloc în acord cu realitatea şi regulile de facto ce stau la bază condiţiilor de înscriere pentru toţi doritorii într-o treaptă de învăţământ de nivel superior.

Domnul ministru Pricopie ne asigură cu gura plină si dumnealui stie cu mâna pe ce că nu este vorba despre nicio neregulă sau încălcare flagrantă a vreunui cod, în primul rând moral şi în al doilea rând internaţional, de reguli care fixează gradele de şcolarizare, etapele de examinare şi necesarul de acte şi documente care să ateste aceste nivele şcolare şi intelectuale pentru oricine creşte, învaţă şi ajunge să vrea să devină student într-o facultate din ţara asta sau de aiurea.

Nu....nuuu, domnule...

Nu s-a înţeles corect!!...

Evident că nu se poate niciunde în lume să mergi ca un măgar tupeist şi semi-analfabet la uşa vreunei facultăţi sau colegiu din lume fără actul doveditor că ai avut capacitatea minimă de a dovedi că nu eşti complet pe lângă şcoală şi diploma de bacalaureat, ci este vorba...de....lipsa necesităţii sus numitului document pentru a putea să pretinzi să fii admis într-un...COLEGIU!!!...

Pentru că, în colegiu, nu este ca la facultate...este ca la balamuc...

Adică, te duci la colegiu, că ai sau nu ai liceul terminat cu tot tacâmul şi în toată regula, stai pe acolo vreun an, mai vezi tu cum este cu nivelul mediu de studii şi dacă poţi să obţii hârtia fatidică şi, apoi, dacă o obţii...pac la facultate!! Şi nu oricum, ci direct în anul 2!!!

Deh, unii este mai şmecheri şi mai inteligenţi decât fraierii tocilari cu funduri de sifoane la ochi şi coatele făcute pingea care se încăpăţânează să meargă la şcoală, care stau prin olimpiade, bagă ani grei de meditaţii şi carte pe spezele părinţilor, bani cu nemiluita şi depresii crunte de grija unui viitor incert pe care ţara asta îl proiectează ca pe un film horror la fiecare pas.

Aşadar, Guvernul face cadou tinerei noastre generaţii o ditamai pleaşcă, dând în acelaşi timp şi răspunsul la enigmatica întrebare de care şi Sfinxul însuşi ar rămâne ultragiat şi perplex:

Cum să devii cel mai tare, mare şi hoţ dintre hoţii ţării, cu doar 3 clase ca trenul şi cu mult tupeu şi cu şi mai multe Ordonanţe de Guvern?!

Mă rog, se înţelege că aici este vorba de o ”sintagmă”, aşa cum este vorba de o sintagmă şi când vine vorba de ”colegiu”, care de fapt este „şcoală postliceală”, care de fapt...este facultate şi se poate transforma peste noapte în masterat, doctorat şi un loc binemeritat loc în Academia Română...

Însă, nu cred că mă mai poate mira nimic...

Ca demni urmaşi ai gloriosului Partid Comunist Român, social-democraţii moderni fac exact ceea ce înaintaşii şi propria istorie i-au învăţat: din ţărani analfabeţi, strungări, căprari, cizmari, filatoare, mulgătoare şi alte multe soiuri de tovarăşi cu doar câteva clase de şcoală elementară sau deloc fac peste noapte buni activişti de partid şi adevăraţi stâlpi ai societăţii socialiste, tovarăşi şi tovarăşe ingineri, arhitecţi, doctori, agronomi, etc, adevăraţi intelectuali cu statut de practică îndelungată în producţie şi cu merite deosebite din acest motiv....pe linie de partid...

Ce, parcă cutare tovarăş ministru sau tovarăşă şefă a organizaţiei municipale şi naţionale, om de afaceri si patron, milionari si multimilardari au carte sau diplome....aşa cum nici tatăl, nici bunicul lor nu au avut şi, uite, ce progenituri de soi au scos!

Important este să ai determinare, tovarăşi...determinare, tupeu, poziţie şi ”foncţie” prin aparatul de partid şi de stat, în aşa fel încât să faci dreptate şi pentru cei mulţi, muncitori şi fără şansă la prea multă minte sau chef de învăţătură.

De aici, probabil, se trage şi indiferenţa crasă, năucitoare pentru manualele şi cadrul şcolar adecvate de care copiii şi tinerii acestei ţări au nevoie cât de curând, pentru că şcoala începe şi pentru că şcoală fără cărţi, clase, profesori plătiţi corect, bani şi, nu în ultimul rând, o Lege a Educaţiei care să susţină real şi corespunzător cu realităţile şi nevoile prezentului un om într-ale învăţăturii şi înţelepţirii nu se poate face decât acolo, la partid, unde diplomele sunt asemenea celei oferite de vrăjitorul din Oz omului de paie.

Însă, nu este nimic nefiresc...dezastrele naţionale româneşti se ţin lanţ, Parlamentul e liber la începutul anului şcolar pentru că trebuie să îşi facă „temele de campanie”, să laude şi să preamărească acest moment deosebit şi minunat care lipseşte cu desăvârşire, Ordonanţele curg precum aluviunile, iar tânăra generaţie şi-a mai luat o piatră de pe inimă. Aceea a prea multei şcoli şi prea puţinului timp pentru a învaţa cum să devii puternic şi bogat cu sau fără prea multă minte, şcoală şi diplome...

 

P.S. Acelaşi ministru, domnul Pricopie, a anunţat de curând pe pagina sa personală de Facebook (pentru asta ar fi nevoie să se ştie a se citi, ceea ce înseamnă cel puţin parcurgerea, cu sau fără diplomă, a primelor 4 clase de şcoală obligatorie), revoltat şi iritat fiind de maliţiozitatea unei „părţi” a presei care a prezentat distorsionat adevărul în legătură cu sus-discutatul subiect, că nu este vorba despre nicio admitere la vreo facultate în lipsa diplomei de bacalaureat, ci doar despre posibilitatea de a pătrunde în învăţământul nonuniversitar terţiar. Pam, pam...!

Acum, că domnul ministru se află în era terţiară sau cea cuaternară şi nu cunoaşte faptul că majoritatea şcolilor postliceale şi colegiilor afiliate sau nu învăţământului universitar cere la înscriere ŞI diplomă de bacalaureat, sau cel puţin aşa ar trebui să fie în logica bunului-simţ educativ şi competiţional, asta nu se mai pune.

Aici, apare o altă dilemă.

După atâtea generaţii de oameni care de 25 de ani încoace au fost învăţaţi şi li s-a arătat sistematic, mai ales de către politica românească, că prea multă şcoală tâmpeşte şi că, dacă ai bani, ai şi diplome şi referinţe dintre cele mai preţioase şi cu cele mai mari pretenţii posibile, oare cu aceste aberaţii care se bat cap în cap când vine vorba de învăţământ şi educaţie şi care sunt fabricate pe bandă de către domnii şi doamnele din zona Ministerului Educaţiei ţin neapărat să oficializeze în România incultura, prostia, ţopârlănismul intelectual şi parvenitismul de clasă ca model educaţional naţional?!


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro