Joi, 28 martie 2024 - 8:52:32
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Educaţia la români


8 mai 2013

Românii  nu ştiu să se comporte într-un mijloc de transport în comun


Am constatat, şi spun asta cu părere de rău, faptul că, mulţi dintre noi nu ştiu să se comporte în public sau într-un mijloc de transport în comun. De câte ori nu am fost nevoiţi să acceptăm comportamente de joasă speţă, neputând să ripostăm în vreun fel? Sau poate că am încercat să spunem vreun cuvânt, dar cei vizaţi nu ne-au băgat în seamă şi au continuat să se dea în stambă şi mai mult. Şi asta de ce? Încerc să-mi răspund la această întrebare într-un mod cât mai obiectiv, dar ,din păcate, acest lucru nu este posibil. Tind să cred tot mai mult că suntem un popor needucat. Şi îmi asum ceea ce spun, deşi cred că vor fi mulţi aceia care mă vor contrazice. Nu spun că nu ar exista şi oameni cu bun simţ, care îşi văd lungul nasului şi care au cei şapte ani de-acasă, dar sunt mulţi cei care sunt exact invers.


 După părerea acestor persoane extreme de “educate” şi “simţite”, cei care se află în preajma lor sunt nevoiţi să le accepte comportamentul mizer, fară a riposte în vreun fel. Şi asta de ce? Ei bine cred că vi s-a întâmplat măcar o dată să faceţi observaţie unui astfel de “SPECIMEN” şi să constataţi ulterior că mai bine l-aţi fi lăsat în plata lui, decât să-l auziţi ţipând şi vorbind ca într-o mahala.


Din păcate, există o mulţime de oameni, veniţi din mediul rural sau din suburbiile marilor oraşe sau chiar din oraşele mari, care nu sunt capabili să aibă un comportament normal în momentul în care se află într-un mijloc de transport în comun de exemplu (autobuz, troleibuz, tramvai, tren ş.a.).


Nu o dată mi s-a întâmplat să mă aflu în autobuz, în tren, în tramvai, venind sau ducându-mă la serviciu, la facultate sau mai ştiu eu unde şi să fiu deranjată de fel şi fel de zgomote, provenite de la diverse grupuri de tineri sau chiar adulţi, care nu sunt capabili să-i respecte pe ceilalţi. Ni se întâmplă frecvent să auzim, fară să vrem sau fară să ne intereseze, conversaţiile telefonice ale persoanelor care sunt lângă noi sau chiar muzica favorită, care trebuie să fie dată la maxim pe telefonul mobil.


 Nu toată lumea agrează un anumit gen de muzică…aşa că dragilor, puţin respect pentru cei din jurul vostru. Poate sunt oameni cu probleme lângă voi, cărora nu le stă mintea la “suberbele” melodii cântate de persoane mai mult sau mai puţin cunoscute (asta ca să nu jignesc pe nimeni). Problema nu este ce fel de muzică ascultă fiecare, ci faptul că cei din jur nu sunt obligaţi să audă muzica respectivă. Nu ne interesează absolut deloc nici poveştile voastre amoroase sau problemele pe care le aveţi. Nu sunteţi singurii care au probleme! Mai sunt oameni în jurul vostru, care poate chiar nu sunt interesaţi de aceste aspect şi le au şi ei pe ale lor!


Mi-ar plăcea să găsesc o rezolvare la această problemă dar, din nefericire, cred că noi suntem proprii noştri stăpâni şi de la o anumită vârstă trebuie să ne autoeducăm. Nu ştiu când vom ajunge la stadiul acesta, dar ar trebui să fim în stare să ţinem cont măcar de cei şapte ani de acasă….asta dacă ei există, bineînţeles!


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro