Miercuri, 24 aprilie 2024 - 11:37:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Apocalipsa albinelor. Se pregătesc drone care iau urma polenizării


20 februarie 2017

Avem din ce în ce mai puţine albine. Pericolul vine la pachet cu o scădere a gradului de polenizare naturală, care înseamnă culturi compromise, bani pierduţi, alimente mai puţine.

În faţa acestei provocări, cercetătorii caută soluţii. O echipă de oameni de ştiinţă din Japonia a reuşit să construiască o dronă care poarte îndeplini rolul de polenizare al albinelor.

Drona dezvoltată de National Institute of Advanced Industrial Science and Technology are nişte peri speciali cu ajutorul cărora pot prelua polen de pe flori şi îl pot duce spre alte flori

O altă soluţie pentru a stopa problema stă în microcipuri ataşate pe albine care să urmărească schimbările în populaţiile acestor insecte.

Tehnologia este în teste la Grădina Botanică Regală din Kew, Marea Britanie. Microcipul are 4,8 pe 8 milimetri şi este lipit pe spatele albinelor cu ajutorul unei pensete. În tot acest timp, albinelor li se scade temperatura ca să devină mai docile.

„Aceste cipuri sunt un mare pas înainte în tehnologiile radio pentru că nimeni nu a mai reuşit să pună astfel de etichete cu bandă lungă pe insecte zburătoare. Această tehnologie permite urmărirea albinelor în mediul lor. Este o piesă a unui puzzle, legată de comportamentul albinelor, vitală pentru a înţelege cu ce se confruntă aceste insecte”, a explicat Sarah Barlow, cercetătoare în cadrul proiectului, citată de Newsweek.

Asociaţiile de profil au tras un semnal de alarmă cu privire la scăderea populaţiilor de albine din cauza tehnicilor agricole mult mai agresive. Declinul populaţiilor de albine este o ameninţare pe toată planeta.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro