Vineri, 19 aprilie 2024 - 10:13:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Teologi fără duhovnicie



Arhimandritul Gabriel Bunge: „O persoană care studiază teologia, fără viaţă duhovnicească, nu va înţelege nimic.”

O persoană care studiază teologia, fără viaţă duhovnicească, nu va înţelege nimic. În Occident, există profesori de teologie necredincioşi, există chiar şi preoţi care nu cred în Dumnezeu şi îşi înţeleg slujirea ca un serviciu, o modalitate de a câştiga bani. Pare incredibil, dar am dovezi că este aşa. Slavă Domnului, eu încă nu am întâlnit o astfel de persoană, însă prieteni de-ai mei au vorbit cu astfel de persoane, iar episopi cunoscuţi spun că au preoţi care şi-au pierdut credinţa şi slujesc pentru că trebuie să-şi întreţină familia.

Acesta este sfârşitul.Pentru a evita acest lucru, trebuie să învăţăm de la Sfinţii Părinţi. Ei au avut o educaţie înaltă pe plan lumesc: erau oratori, filozofi, cunoşteau literatură, limbi străine. Dar pentru ei aceste cunoaştinţe erau doar un instrument. Părinţii ei înşişi duceau o viaţa duhovnicească deosebit de profundă.Într-adevăr, faptul că ai anumite cunoştinţe nu înseamnă deloc că înţelegi cu adevărat Scriptura, întrebarea e cum foloseşti aceste cunoştinţe.

Ştim că teologia ariană s-a bazat în întregime pe Biblie. Satana, când L-a ispitit pe Hristos, a citat din Scriptură, adică el ştia aceste texte şi le cita nu pentru a le pătrunde înţelesul, ci pentru a-l schimba, a-l întoarce pe partea cealaltă. Cel mai bun mod de a abuza de Scriptură este să citezi doar jumătate de verset, iar nu versetul întreg.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro