Marţi, 24 octombrie 2017 - 3:22:57
EUR
EURO = 4.5975 RON
Moneda euro a crescut
USD
USD = 3.8945 RON
Dolarul american a crescut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Cotroceni- Victoria- Casa Poporului- Gabriel Oprea


5 septembrie 2015

Spuneam mai zilele trecute că România se află de ceva vreme într-un vid politic fără precedent.

Şi mai spuneam că, peste tot acest vid politic, care încearcă să se cârpească şi să se umple pe ici pe colo cu câte un bizar şi patetic “cuplu “ de genul Gorghiu-Blaga sau vreo fantezie născută din disperare şi lipsă de inspiraţie temeinică, de genul ALDE, PMP sau orice altă încropitură acrită şi răsuflată, există totuşi un personaj care, misterios şi încăpăţânat, pluteşte peste marele neant politic românesc asemenea duhului dădător de viaţă.

Generalul Oprea este cel care, născut din încleştarea titanilor politici, a devenit precum Făt-Frumos, crescând peste vară cât alţii în 25 de ani de trudă şi târnoseală pe ogorul mănos al puterii.

Generalul Oprea, a cărei tenacitate ne este binecunoscută tuturor, a ţâşnit spectaculos la rampa politică, după ce vreme de ani de zile singura menire pe care şi-a asumat-o sau i-a fost destinată a fost aceea de catalizator sau punct de sudură între diversele alianţe politice, în diverse guverne sau guvernări, sub un preşedinte sau altul.

Nu mai constituie un secret pentru nimeni faptul că UNPR, partidul domnului general, s-a născut dintr-o necesitate absolută de a crea un pol de contrabalans al puterii în vremurile în care Traian Băsescu atingea vârful acestei puterii şi când, lovit fiind de strania-i epifanie care l-a ajutat mereu în tot ceea ce a însemnat destinul lui de personaj politic, a prevăzut declinul care va urma şi modul în care puterea politică va fascicula şi se va reconfigura până la plecarea lui din fotoliul prezidenţial şi mult după aceea.

Se spune că, în politică, este ca în dragoste-porneşti cu cele mai minunate viziuni şi aspiraţii şi, după ce a trecut perioada de îndrăgostire, rămâi în acea relaţie doar dacă ai înţeles că suma eşecurilor şi cruda realitate reprezintă adevăratul combustibil pe care urmează să se dezvolte relaţia şi să rămână temeinică.

Gabriel Oprea, asemenea lui Traian Băsescu, nu a iubit şi nu iubeşte nimic uman din zona politicii, singura mare iubirea a celor doi rămânând PUTEREA. Ea şi numai ea !!!!

Traian Băsescu şi-a făcut ieşirea din zona vizibilă a puterii pe aceste acorduri triumfale. Gabriel Oprea şi-a făcut intrarea fix pe aceeaşi temă, cu menţiunea că Oprea, dincolo de orice lozincă naţionalistă, dincolo de orice empatie şi sentimentalism politic intim, rămâne singur şi nedivizat în vreo altă imagine sau persoană din anturajul personal sau din vreun personaj din celelate zone ale politicii.

De aceea, episodul Ponta şi guvernarea USL nu au făcut decât să scoată şi mai mult în evidenţă, cu fapte şi argumente, această poziţie de unicitate egotică politică a domnului general.

Gabriel Oprea promite să nu dărâme niciun guvern din care face parte, aşa cum cuvântul dat şi interesul naţional rămân reperele fixe, obsesive ale profilului său politic.

Însă, a vorbi de seriozitatea cuvântului dat, de sacralitate şi solidaritate în zona puterii este ca şi cum am vorbi despre scorpionul urcat pe spatele ţestoasei care urma să-l treacă apa.

În politică şi în război, singurul cuvânt de onoare se aplică la siguranţa personală şi la atingerea obiectivul vital al fiecăruia.

Desigur, nu încape nicio îndoială că domnul general a manifestat cele mai bune şi nobile intenţii în oricare dintre împrejurările şi alianţele politice în care a picat şi în care a acceptat să intre sau a fost chemat să o facă din raţiuni care în marea majoritate scăpă profanilor şi visătorilor politici ca esenţă şi gravitate.

Acum, mai nou, dat fiind faptul că aşa-zisul guvern Ponta şi-a consumat demult orice preorgativ în orice aspect al politicii (şi tind din ce în ce mai mult să cred că nici nu a deţinut vreodată vreunul dintre argumentele pe care şi-a bazat efemera şi formala fiinţare) iată că se arată zori noi pentru un posibil nou guvern în care domnul general va juca- cum altfel ?- rolul nodului gordian.

Vasile Blaga iese şi spune că se gândeşte (fiind vorba între noi, o face de multă, foarte multă vreme) că cea mai bună formulă politică guvernamentală pentru acest moment de mare impas ar consta într-un guvern minoritar care să fie încropit la foc automat, fireşte, cum altfel, decât cu ajutorul UNPR-ului.

Întrebarea este- această minoritate guvernamentală din cine ar putea fi alcătuită ?- având în vedere că tot ceea ce a mai rămas din ceea ce aproape că nu a existat în zona partidelor politice româneşti sunt nişte jalnice epave, triste figuri şi umbre ale unora care bântuie politica românească de la dreapta la stânga şi invers.

Şi, astfel, apare o revelaţie pe cât de uluitoare pe atât de evidentă: singurul candidat posibil, singurul element viabil pentru a crea o formulă guvernamentală, fie ea şi “minoritară “, rămâne nimeni altul decât UNPR-ul în frunte cu liderul său.

Într-un fel sau altul, omniprezenţa generalului Oprea pe baricadele puterii în tot acest răstimp de lipsă a celorlalţi lideri din zona aceasta a pregătit temeinic şi solid deznodământul oarecum previzibil.

Aspectul cel mai importat care se desprinde din această posibilitate aproape iminentă este acela care ţine de sensul real al unui guvern condus de Gabriel Oprea. 

În condiţiile în care, cu un preşedinte cvasiinexistent şi cu o clasă politică lovită de disoluţie şi lipsă de azimut, în a căror completare vine un Parlament scindat, adus la paroxism şi sfâşiat de lupta de la vârful puterii, toată puterea politică din stat pare că tinde să se concentreze într-un singur loc şi într-o singură mână, care nu întârzie să se antreneze neobosit pentru a prinde şi a reţine definitiv hăţurile ei.

Aproape nimeni nu pare să fi observat un fenomen pe cât de evident pe atât de năucitor şi alarmant care se petrece de o bună bucată de vreme în sânul Parlamentului.

Şi cu atât mai mult ar fi de urmărit atent acest fenomen cu cât Parlamentul reprezintă în oricare stat democrat barometrul şi indicele fluctuaţiilor şi al tendinţelor de creştere, descreştere, orientare şi reorientare ale puterii de la vârful statului.

Dacă până înainte de terminarea primei sesiuni parlamentare din acest an, acum în vară, s-a vorbit aproape în continuu timp de 3 ani de majoritatea PSD ca un factor determinant şi un suport vital în polul decizional guvernamental, în ultimele 3 luni, mai exact în toată perioada de vacanţă de vară, această concentraţie garantată parlamentară a început să se dilueze puţin câte puţin, făcând loc unui alt pol de suport al puterii politice. Cel al UNPR-ului.

Zi de zi aproape, presa mai anunţă câte o “achiziţie” pe care UNPR-ul o face discret sau făţiş din zona parlamentară sau locală şi nu numai.

Efectivele “elitei” uneperiste cresc pe nesimţite, însă sigur şi ameninţător pentru oricare alt oponent sau aspirant la consolidare în sfera puterii.

Nu vorbesc acum de cei 1 million de membri pe care generalul Oprea îi are configuraţi în tabloul ideal şi ideatic al doctrinei de partid şi al viziunilor personale.

Vorbesc despre chestiuni reale, temeinice şi evident probate.

Aşa că, cu un efectiv local de oameni care să asigure ariergarda pentru alegerile parlamentare care vor avea loc în toamna lui 2016 şi cu poziţia ascendentă pe care domnia sa o are şi o consolidează zilnic în cele mai fierbinţi zone ale guvernării, putem asista la o surpriză de proporţii uriaşe în această toamnă atunci când cu adevărat va trebui ca vidul de putere să ia sfârşit şi să existe un guvern real cu o şi mai reală susţinere parlamentară.

Şi, atunci, mă întreb, cine va guverna cu adevărat România şi ce rol şi rost va mai avea la modul real prezenţa, şi aşa morganatică, a lui Klaus Iohannis la umbra generalului Oprea care se întinde rapid şi dens asupra întregului spectru politic?

Pentru că, dacă alături de Traian Băsescu, poziţia generalului Oprea a fost în permanenţă în controlul şi calculul primului dintre ei, în varianta Iohannis, această poziţie tinde să îşi piardă echidistanţa şi ierarhia şi să răstoarne accidental şi incidental poziţia preşedintelui, golind complet de sens şi palpabilitate persoana prezidenţială.

Bineînţeles, aparenţele pot înşela, aşa cum se întâmplă extrem de des în jocul şi imaginea politice.

Am putea crede, şi asta se şi doreşte până la un anumit punct, că generalul Oprea respectă ierarhiile puterii statale, cu probitatea şi punctualitatea cazonă pe care le-a afişat în fiecare poză şi delegare în cadrul grupurilor politice din care a făcut şi face parte.

Acel “noi suntem serioşi” este cu atât mai evident în aceste zile şi în raporturile domnului general cu instituţia prezidenţială şi cu imaginea lui Klaus Iohannis.

Iar seriozitatea şi oficiozitatea raportului Iohannis-Oprea a putut fi observată cu ocazia fiecărui moment în care preşedintele a avut acele întâlniri cu domnul general.

Se pare că acesta şi este elementul comun care caracterizează cele două personaje politice şi care a creat o stranie comunicare între ele, justificând preferinţa preşedintelui pentru sfătuirea în cele mai importante şi urgente treburi ale statului din ultima perioadă cu generalul Oprea.

Ca o primă concluzie care poate fi trasă din tot acest tablou al actualităţii politice de moment, se pare că asistăm la unul dintre cele mai importante, deşi tensionate  şi apoteotice, momente ale clivajului clasei politice şi restartarii ei de pe cu totul alte temeiuri şi interese interne şi internaţionale.

Cu siguranţă că această toamnă ne va revela tuturor o sumă de elemente cheie legate de felul în care va fi sau a fost regândită paradigma politică a ultimilor 25 de ani în oricare dintre structurile şi nivelele ei.

Dacă România a ajuns la momentul în care, ca profil politic, economic şi social, necesită o nouă clasă politică cu o nouă orientare şi dacă această orientare, ţinând cont de pattern-ul mentalităţii naţionale în privinţa felului în care trebuie condusă România, precum şi a condiţiilor şi circumstanţelor internaţionale şi geopolitice în care ţara noastră se află în aceste momente, necesită un element de sorginte militară în vârful ierahiei puterii, rămâne de văzut.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(43 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


loading...Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Clinica medicala Elit Medical din Ploiesti

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Cristi Cimpeanu foto

Scoala de Arte Frumoase PloiestiHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec S-ar putea sa faceti cunostinta cu o persoana deosebita care va cucereste imediat si care va putea juca un rol important in viata dumneavoastra. Este posibil chiar sa va propuneti sa petreceti un sfarsit de saptamana impreuna. Pe plan profesional si in afaceri va recomandam sa va bazati pe intuitie, dar sa tineti cont si de sfaturile unei persoane mai in varsta. Spre seara este posibil ca un membru mai tanar al familiei sa va dea o veste buna sau sa va ofere un cadou. taur In prima parte a zilei este posibil sa aveti probleme la locul de munca, din cauza ca nu va puteti concentra prea bine. Dupa-amiaza s-ar putea sa va intalniti pe neastepte cu o persoana la care tineti mult si care va invita la o petrecere. Aveti ocazia sa va revedeti cu prieteni vechi. Va sfatuim sa fiti cumpatat.
GEMENI RAC
gemeni Prima parte a zilei este favorabila relatiilor cu cei apropiati, in special cu persoana iubita si cu prietenii. Dupa-amiaza s-ar putea sa fiti foarte ocupat cu pregatirile pentru o calatorie in interes personal sau familial. Va recomandam sa va odihniti mai mult si sa va menajati sanatatea. rac La locul de munca sau in afaceri aveti posibilitatea sa terminati o lucrare importanta, la care lucrati de mult timp. Eastrolog.ro va sfatuieste sa profitati de acest context astral favorabil.Partenerul de viata si familia va apreciaza pentru initiativele de schimbare si innoire. Se pare ca nu sunteti prea multumit de situatia financiara.
LEU FECIOARĂ
leu Se pare ca sunteti preocupat de probleme personale si aveti tendinta sa neglijati relatia cu persoana iubita. Va ganditi la cateva schimbari interesante in camin, dar ar fi mai bine sa le amanati pentru alta data. S-ar putea ivi ocazia sa faceti o calatorie impreuna cu partenerul de viata. Va sfatuim sa profitati de ocazie pentru a va detasa de problemele de zi cu zi si pentru a va incarca bateriile. fecioara Aveti sanse de reusita in toate activitatile legate de camin, iar relatiile cu familia si cu prietenii sunt foarte bune. Buna dispozitie si usurinta cu care comunicati va ajuta sa rezolvati problemele unor persoane din anturaj. In a doua parte a zilei este posibil sa petreceti momente minunate in compania persoanei iubite si s-ar putea chiar sa fiti tentat sa ii faceti un cadou.
BALANŢĂ SCORPION
balanta Va face o deosebita placere sa va reintalniti cu o persoana pe care o apreciati si cu care nu v-ati mai vazut de multa vreme. Aveti sanse sa rezolvati probleme de familie pe care le-ati tot amanat. Este o zi buna si pentru intalniri cu prietenii. Va recomandam sa tineti cont de sfaturile prietenilor cu experienta, fiindca va pot fi de folos intr-o problema financiara. scorpion La locul de munca sau in afaceri, o situatie neprevazuta v-ar putea obliga sa munciti peste program. Familia este multumita de initiativa dumneavoastra de a cumpara un obiect important pentru casa. Va sfatuim sa stabiliti impreuna toate detaliile.Sunt sanse sa petreceti o seara excelenta impreuna cu partenerul de viata si sa faceti planuri pentru o calatorie de relaxare.
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator Nu este o zi prea buna pentru negocieri sau tranzactii financiare si nici pentru planuri de viitor in afaceri. In schimb, puteti avea mari satisfactii pe plan sentimental. Nu este exclus chiar sa fiti dispus sa faceti o declaratie de dragoste. Va sfatuim sa evitati afacerile care implica un grad mare de risc. Ar fi bine sa nu va fortati norocul si sa nu alergati dupa castiguri usoare, fiindca riscati sa pierdeti bani si chiar sa intrati in conflict cu legea. capricorn Se pare ca sunteti intr-o forma deosebit de buna si parcurgeti o perioada favorabila pentru afaceri, intalniri romantice si calatorii. Moralul ridicat va stimuleaza sa abordati cu entuziasm si eficienta problemele profesionale. In ceea ce priveste sanatatea, nu se intrevad probleme deosebite. In a doua parte a zilei este posibil sa primiti o oferta de colaborare. Va recomandam sa nu va grabiti sa o refuzati, dar sa analizati cu atentie eventualele riscuri ascunse.
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator Parcurgeti o perioada favorabila in ceea ce priveste viata sentimentala. Daca v-ati gasit deja jumatatea, relatia ar putea evolua la un nivel superior. Daca inca mai cautati dragostea, acum aveti sanse mari sa o intalniti.In a doua parte a zilei, o persoana apropiata ar putea fi dispusa sa va ajute sa rezolvati o dificultate financiara de scurta durata. Va sfatuim sa nu neglijati obligatiile profesionale. pesti Este posibil sa aiba loc schimbari benefice in viata dumneavoastra sentimentala. Capacitatea de comunicare este deosebit de buna azi si s-ar putea ivi ocazia sa legati o noua relatie. Daca se va baza pe sinceritate si respect reciproc, sunt sanse sa devina o relatie de durata. Puteti realiza tot ce v-ati propus in plan profesional sau in afaceri, dar eastrolog.ro va recomanda sa evitati orice fel de speculatii si sa nu va lasati tentat de castiguri usoare.
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 octombrie 2017
Autentificare
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
stiriactuale.ro