Joi, 18 aprilie 2024 - 11:47:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Români, petreceţi, că americanii vă bagă în război!


6 decembrie 2015

Pentagonul a anuntat ca aproximativ 70 de piese de echipament militar urmeaza sa ajunga din Germania in Romania, in contextul in care SUA isi intensifica sprijinul acordat aliatilor europeni.

Pe langa acest lot, alte echipamente militare vor ajunge in Bulgaria si Lituania la sfarsitul lunii decembrie, a anuntat purtatorul de cuvant al Pentagonului, Jeff Davis, pe site-ul oficial al Departamentului Apararii al SUA.

Este vorba si despre tancuri Abrams, masini de lupta ale infanteriei Bradley si piese de artilerie Paladin, care reprezinta o mica parte din cele 12.000 de efecte militare de genul acesta puse la dispozitie trupelor aliate din Europa (European Activity Set - EAS).

Blindate americane de genul acesta au participat deja la exercitii militare pe teritoriul Romaniei, cum au fost cele din poligonul Smardan, dar se aflau doar "in vizita". Acum este prima data cand astfel de echipamente sunt relocate in Romania pentru a ramane aici.

Secretarul american al apararii Ashton Carter a anuntat in timpul unei vizite efectuate in Estonia, la inceputul acestui an, ca SUA vor amplasa temporar suficiente vehicule si echipament asociat in Europa Centrala si de Est pentru a sustine o brigada de blindate.

Aceasta amplasare va facilita miscarea fortelor americane de rotatie in regiune si participarea lor antrenamente si exercitii.

"Aceste angajamente continue intaresc capacitatea noastra de a lucra in mod eficient printre aliatii nostri, sporesc increderea si ne ajuta sa construim relatii de durata care vor fi fundatia pentru viitoarea securitate in regiune", a mai spus Davis.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro