Vineri, 29 martie 2024 - 4:44:50
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


A' lu' Doru ţiganu'


30 decembrie 2015

Am crescut la ţară la bunici. Nu a existat an în care să nu mă duc cu "Bună Dimineaţa" şi cu "Pluguşorul". Au fost anii cei mai frumoşi ai copilăriei mele, anii 80 - 82'. Nu-mi aduc aminte să nu mă fi primit cineva cu urările tradiţionale sărbătorilor de iarnă. Am avut o copilărie de vis, cum numai Ion Creangă a putut s-o descrie şi eu s-o trăiesc.

Societatea s-a schimbat, oamenii s-au înrăit. Te duci cu urările de iarnă, puţine familii îţi mai deschid uşa casei. Anul acesta, este primul an după mulţi alţii în care familia noastră primeşte colindători, indiferent de culoarea pielii lor. Anul acesta, un puşti foarte simpatic, baiatul lui "Doru ţiganu'" din Vest, mă colindă a doua oară. Nu ştie foarte bine colindele tradiţionale, sare cuvinte, unele le uită, dar îmi colindă în româneşte, în limba mea şi a lui. Este un puşti rotofei şi foarte, foarte simpatic. M-a colindat prima dată de "Bună Dimineaţa", am fost singurul de pe scară care i-am deschis uşa de la interfon şi în această seară, i-am deschis uşa şi pentru "Pluguşor".

Dorule, nu ştiu cine eşti şi nici nu sunt curios să aflu cine eşti, dar fi-tu, crede-mă că mi-a plăcut! Un puşti cu bun simţ, care s-a străduit şi a reuşit să mă colinde. Felicitările mele "ţigane", ai un copil excepţional pe care sper să-l creşti mai departe cu cinste, onoare şi caracter.

Am avut o bucurie imensă să văd că se poate, că "ţiganii" pot depăşi o barieră psihologică. Bravo puştiule, bravo Dorule ... deci se poate!


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro