Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 2:28:43
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


În mileniul 3 la români "merge şi aşa"


17 ianuarie 2016

La Ploieşti a nins foarte mult în ultimele 24 ore. Este printre puţinele dăţi când pe cele mai importante bulevarde se circulă foarte bine, şoseaua fiind "la negru" (sau pe aproape).

Mâine copiii trebuie să se ducă la şcoală, că aşa a hotărât Prefectura. Din Touareg-ul prefecturii se vede că peste tot în judeţul Prahova se circulă OK. Mi se pare şi normal, când te dai pe Straße cu Touareg-ul, habar nu ai că micuţii înoată prin zăpada de pe trotuare (acolo unde există trotuare), ca să ajungă la şcoală. Când mergi pe jos "te prinzi" de realitate. Dar Prefecta Judeţului Prahova nu merge pe jos pe Straße că e o doamnă (blondă), ea merge cu touareg-ul.

De deszăpezirea trotuarelor pentru ca micuţii să ajungă la grădiniţă şi la şcoală trebuie să se ocupe locatarii / proprietarii riverani. Aşa ne-a intrat în cap de 50 ani, n-ai cum să scoţi idioţenia asta din capul autorităţilor. Nici măcar nu se concepe ca în localităţile judeţului să existe mijloace de deszăpezire a trotuarelor. Aşa am pomenit, aşa mergem mai departe!

În diverse localităţi prahovene s-au băgat bani de bani în trotuare. Spre exemplu la Ciorani, există trotuare şi rigole cum numai în ţările civilizate vezi. Mă întreb, de ce s-au băgat banii în ele, dacă la prima zăpadă sunt complet blocate. Cred că ... "doar să fie pe banii UE".

Oameni buni, treziţi-vă! Trăim în mileniul 3! Când ninge, trebuie curăţate atât carosabilul cât şi trotuarele. Când plouă, trebuie desfundate rigolele şi canalizările stradale!

Dar în România ... "merge şi aşa", mai ales dacă ai "jeep" şi te dai cu el pe Straße ...

Nu-i aşa, doamna Prefect blondă, care "te dai" cu touareg-ul?


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro