Joi, 25 aprilie 2024 - 1:36:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ploieşteanca Emilia Florentina Coman, o campioană a şahului românesc


25 februarie 2016

Pe parcursul a două week-end-uri, în perioada 12-14 februarie si 20-21 februarie 2016 s-a desfasurat la Bucuresti -Sala Moxa- Semifinala Campionatului National de Seniori  organizata de Federatia Romana de Sah în colaborare cu CS Tinerii Maestrii Bucuresti, unde au participat 105 sportivi.  Junioara şahistă din Ploieşti,  CM Coman Emilia Florentina  ELO 1882 a obtinut locul II la fete, reusind o foarte buna evolutie cu 5 puncte din 9, si astfel castigarea a 57 de puncte la ELO .

In cele doua week-end-uri, sahista ploiesteana a avut parte de 9 runde dificile, din care 4 runde disputate cu jucători seniori, adversari mai puternici si mai experimentati. Ea a reusit 4 victorii ( împotriva candidatului de maestru Luca Ionel ELO 2058 si a lui Avramescu Paul Mihai ELO 2059, Grigore Alexandru Mihai, Corfu Gabriel Ionut) si 2 remize cu CM Telea Stefan ELO 2014 si FM Baciu Stefan ELO 2165.

Acest concurs a ocupat în întregime timpul liber al Emiliei care este elevă în clasa a 9 a profilul matematică informatică  din Colegiului Naţional Al. Ioan Cuza din Ploieşti. De remarcat că profesorii din acest colegiu îi incurajează activitatea pe linie şahistă. Programul de joc a fost de cate doua runde zilnic cu durata medie de 4 ore/runda, astfel încat se poate constata că a fost foarte solicitant. Pasiunea pentru şah şi talentul său  o ajută pe Emilia să depăşească momentele dificile, fiind încurajată totodată de colegii şahişti şi antrenori. Participarea la Semifinalele de seniori de la Bucureşti a  contribuit astfel  la pregatirea viitoarelor turnee.

Tot recent, în data de 19.02.2016 a avut loc Olimpiada Judeteana de Sah faza liceala organizata de  Inspectoratul Judetean Scolar Prahova în colaborare cu Asociatia Judeteana de Sah reprezentata  de dl Turlea Constantin, unde CM Coman Emilia Florentina si CM Herea Sergiu elevi la Colegiul Al. Ioan Cuza, legitimati la CSM Ploiesti au castigat locul  1 si vor reprezenta judetul Prahova la Olimpiada Nationala de Sah Scolar.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro