Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 2:48:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Run Codruţ, run, lumea "se râde"...


24 februarie 2016

Colaboratorul nostru Codruţ Gabriel Cojocaru a ajuns bufon pe reţelele de socializare. Nu pentru că poartă pantalonii invers sau îşi încheie nasturii de-a-ndoaselea la sacou, doar pentru că este consilier al viceprimarului cu atribuţii de primar al Ploieştiului.

Dl. Cristian Ganea, un tip inimos, i-a oferit jobul de consilier personal lui Codruţ. Puştiul, necopt la minte şi ne-trecut prin viaţă a dorit să-i mulţumească dl-ui Ganea cum s-a priceput el: i-a dedicat de ziua de naştere a dânsului un editorial în cotidianul nostru, în care l-a elogiat cum a ştiut el.

Dragul meu Codruţ, îmi pare nespus de rău ca eşti un puşti naiv care nu şti cum se recompensează românii când primesc un loc de muncă. Să-ţi spun eu: trebuia să cumperi două ciozvârte de vacă, o vadră de vin şi-o ţuică şi să i le duci acasă dl-ui Ganea. Nu să scri un elogiu la adresa dansului! Aşa funcţionează lucrurile în România de zeci de ani dragul meu, altfel ... "se râde" lumea de tine! Oricum dl. Ganea nu ţi le-ar fi primit, iar tu nu ajungeai de "râsul lumii".

Nu fi supărat că "se râde" lumea de tine, run, run Codruţ! Câteva genii contemporane au închinat, de-a lungul timpului, diferite ode conducătorilor. Ştiţi de ce, "măi ăia" care "vă râdeţi"? Doar ca s-o ducă şi ei niţel mai bine, d-aia! Ei nu aveau bani să cumpere ciozvârte de vacă, vinuri şi "alte alea". Presupun că cei care "vă râdeţi" de Codruţ aţi citit câte ceva din operele lui Coneliu Vadim Tudor şi Adrian Păunescu.

Dacă un om care îi mulţumeşte şefului lui că l-a adunat de pe stradă şi i-a dat o bucată de pâine a ajuns "sa se râdă" lumea de el ... este trist. Nu i-a dus "darul acasă", nu i-a dat şpagă, doar i-a adus un elogiu de ziua lui de naştere. Codruţ, ai greşit, ai încălcat un obicei românesc străvechi!

Run Codruţ, run, fă ce ştii tu mai bine, potriveşte vorbele, lasă lumea "să se râdă", că şi de Forrest Gump "s-a râs" lumea.
Ar fi bine să laşi politica pentru cei care sunt făcuţi s-o facă, ar fi bine să te retragi din administraţie şi să laşi locul vacant unuia care "se râde de tine" şi urmează-ţi calea. Găseşte-ţi o fată "umanistă" care să te înţeleagă şi să-ţi fie alături.

Cotidianul nostru online îţi va publica materialele şi vei rămâne colaboratorul nostru drag, chiar dacă lumea "se râde" de tine. Politicienii se schimbă, lumea care "se râde" se re-orientează, noi tot aici vom fi. Şi nu avem absolut nici un motiv "să ne râdem".

Materialul elogiativ la adresa viceprimarului cu atribuţii de primar, care i-a dat un codru de pâine lui Codruţ, a fost şters de mine, proprietarul site-ului http://stiriactuale.ro. Îmi cer scuze lumii "care se râde" de Codruţ pentru măsura luată în pripă, dar astăzi eram prea ocupat cu reparaţia unei maşini CNC (http://www.danobatgroup.com/en/milling-boring/bed-type-centres/ta-a) de pe urma căreia manâncă o păine o gramadă de oameni care muncesc şi nu au timp "să se râdă". Am republicat materialul lui Codruţ, ca să "ne râdem ca(u) tonţii".

Bibliografie:
1. Winston Groom - Forrest Gump
2. http://www.click.ro/vedete/celebritati/oda-lui-vadim-tudor-pentru-elena-ceausescu
3. http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1134209-creatiile-optzeciste-ale-poetilor-tudor-paunescu.htm

În continuare, materialul scris de Codruţ Gabriel Cojocaru cu ocazia zilei de naştere a dl-ui Cristian Ganea, ca mulţumire pentru că l-a adunat de pe stradă, a avut încredere în el şi i-a oferit un codru de pâine (amară - nota ing. Constantin Iancu). Vă rog să citaţi sursa cu link, dacă o veţi folosi în continuare pentru "a vă râde".

Oamenii buni dăinuiesc veşnic prin iubire

Avem un sens şi viaţa ni se scurge într-o constantă, precum cursul acelor de ceasornic. Simţim în piept inima bătând precum orologiul şi ne întrebăm uneori: Până când? De la prima gură de aer respirat cu poftă în plămânii fragezi de prunc şi până la suflarea cea de pe urmă, când poveştile vieţilor noastre iau sfârşit, pe tot acest parcurs complicat, marcăm diferite momente.

Ne trăim clipele, fericindu-ne bucuriile, ne plângem tristeţile, avem împliniri, realizări, eşecuri, pierderi şi dezamăgiri. Toate împletite în ceea ce ne reprezintă şi ne marchează existenţa.

Sunt oameni care îşi lasă amprenta asupra noastră şi alături de care luptăm pentru idealuri şi scopuri comune. Interacţionăm cu persoane care ne călăuzesc paşii, ne ghidează drumul şi alături de care reuşim să depăşim momentele în care visele se năruie, speranţele dispar, iar jocul vieţii pare să ia o nouă întorsătură.

Buchet cu flori de câmp ne este viaţa. Buchet care îşi adaugă de la sine câte o floare, precum într-un pastel, cromatica fiind dată de momentele diverse ale fiecărei zile. A cugeta o clipă este păcat. Timpul este ireversibil şi nu socotim că în marea învolburată a vieţii din timpul celor mai frumoşi ani ai tinereţii, suntem precum în vânt petale străvezii. Când în valurile tulburi, învăluiţi de curaj nebunesc ne avântăm şi suntem pe cale să ne înecăm, călăuzitori ai paşilor noştri ne întind colacul de salvare. Necondiţionat şi pios să ne plecăm în faţa celor care fără de tăgadă ne-au fost şi ne sunt alături indiferent de împrejurare.

Pentru anii de muncă asiduă, încununaţi cu vastă experienţă din care împărtăşindu-mi cu drag, mi-aţi acordat parte din timpul dumneavoastră preţios, pentru încredere, pentru sfaturile bune, pentru dojenile părinteşti şi pentru că existaţi, vă mulţumesc! Şi pentru că la şiragul anilor dumneavoastră încă unul astăzi se adaugă, vă urez din suflet la mulţi ani fericiţi, om blând şi bun, domnule primar Cristian Ganea!

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro