Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 5:12:31
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Vecine, bagă-mi şi mie windosu'


29 februarie 2016

Tehnica a evoluat, preţurile s-au micşorat iar pe piaţă au apărut electrocasnice şi electronice la preţuri extrem de avantajoase. Unele mai bune, altele mai proaste, orice ai cumpăra, vânzătorul trebuie să-ţi dea musai 2 ani garanţie.

De ce să-ţi cumperi un produs electronic "brand" la un preţ de 5 ori mai mare decât un "branduleţ", când tot 2 ani primeşti garanţie? Te duci frumos la hipermarket, plăteşti 800 lei pe un laptop şi apelezi la vecinu': vecine, te rog frumos, bagă-mi şi mie windosu', că minunea asta de laptop a venit cu un windows pe care nu l-am văzut în viaţa mea (Ubuntu Desktop sau, în cel mai nefericit caz, Free Dos).

Vecinu' vine la tine, şi-ţi admiră "skula": măi vecine, chiar ai făcut o afacere că n-ai luat şi windows-ul preinstalat pe laptop, ai economisit cel puţin 500 lei. Las' că-mi dai tu ceva acolo, cât te lasă inima şi te rezolv!

Se apucă vecinu' şi-ţi instalează un windows de pe torente, de ţi-e mai mare dragul de el ce bine merge. Iţi mai bagă şi un "word", un bsplayer să poţi vedea un film de pe torente, un winamp să asculţi o muzică, un antivirus gratuit pentru 30 zile şi lucrarea este gata! Vine la tine şi-ţi arată ce minunăţie de laptop ţi-ai luat cu 800 lei. Tu, ca un bun creştin ce eşti, te simţi, bagi mana în buzunar cât poţi de adânc, scormoneşti în portofel şi după căutări îndelungate, gaseşti bancnota magică de 50 lei. Cu mana tremurând i-o întinzi vecinului: mulţumesc foarte mult vecine, "este bine aşa"?

Toata lumea este fericită. Tu "ţi-ai tras jmecherie" de laptop cu 850 lei, vecinu' are bani de 3 kile de carne, produşi în câteva ore.

După ceva timp, constaţi că laptopul tău "jmecher" e niţel cam puturos. Intri pe Facebook şi abia de mai poţi dechide un alt site. Deschizi Firefox-ul sau Chrome-ul şi vezi că totul se încarcă greu, merge al naibii de "naşpa". Suni la cablu': bă, îmi merge netu' greu, ce dracu' faceţi? Vine tipul de la cablu, verifică totul, este OK. Pe laptopul lui de servici totul merge aţă. Îţi zâmbeşte strengăreşte şi-ţi spune: ai laptopul plin de viruşi! Nu se poate, mi-a băgat vecinu' antivirus! Precis dracul ăla mic de copil a intrat pe nu-ş ce site-uri!

Te consolezi cu ideea, îl foloseşti aşa cum poţi, cu foarte multă rabdare ... că doar ai dat 50 lei să-ţi bage vecinu' windosu'. De te pune necuratu' să-l iei cu tine în Anglia, "ai pus-o", acolo nu mai merge deloc. MI6 te rejectează. Strângi din dinţi şi te consolezi, te-a costat doar 850 lei un laptop cu hard de 500 mega, 4 giga de ram şi procesor quad core.

După o vreme, satul de cum iţi merge "skula", cauti pe unu' care să îi facă ceva. Cu ceva noroc, gaseşti pe unu' care îţi ia 200 lei sa ţi-l repare. Iar te bucuri, iar iţi iei tzeapă. Îl mai foloseşti aşa şi în final, te consolezi cu ideea ca n-ai ce face, "atâţia bani, atâta peşte".

Vecine, ia-ţi laptop cu windows preinstalat pentru înca 500 lei în plus, cumpără-ţi o licenţă de antivirus cu 60 - 70 lei de pe net, cheamă-l pe vecinu' "de la 2" care este IT-ist, bagă mâna niţel mai adânc în buzunar să-l plateşti, că nu ţi-l face pe mai puţin de 100 lei şi o să ai un laptop care merge, nu unul care te chinuie! Dacă îţi pune licenţe pe el, mai sari şi tu cu un banuţ, că fără 250 lei nu pupi tu aşa ceva. Şi când o să pleci cu el în Anglia, nu o sa şti că acolo pirateria software este combătută drastic, habar nu o să ai că există pe acolo MI6.

O poveste autentică românească.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro