Vineri, 19 aprilie 2024 - 5:17:50
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ploieşti, Capitală Europeană Medievală Pietonală


11 aprilie 2016

Sunt programatorul şi proprietarul acestui cotidian online, cetăţean născut, crescut şi educat în Ploieşti de fix 45 ani şi 5 zile. De peste 2 ani, absentez din Ploieşti, fiind angajatul uneia dintre puţinele fabrici de elită care au mai rămas în Prahova, o fabrică din Câmpina.

În lipsa mea de observaţie, şeful resurselor umane de la fabrica noastră, mi-a atras atenţia că autocarul cu care fabrica noastră îşi aduce angajaţii din Ploieşti nu mai poate intra în oraş să ne ia, pentru că oraşul a devenit "zonă pietonală", accesul autovehiculelor cu masă mai mare de 7.5 tone fiind interzis.

Evident că am reacţionat furtunos în ignoranţa mea, neacceptând o asemenea situaţie. Însă semnul ... bată-l vina, e la locul lui şi în poza acestui articol. L-am acuzat pe şeful resurselor umane de la fabrica noastră că a făcut o mare greşeală, nesolicitând autorizaţie de intrare în oraş corectă pentru a lua cei 3X angajaţi din Ploieşti de la o staţie de autobuz din oraşul Ploieşti, nu din comuna Blejoi, zona de intrare în municipiul Ploieşti. Ba mai mult, în calitate de cetăţean al acestui oraş de peste 45 ani, l-am rugat să-mi înmâneze documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei de intrare cu autocarul în Ploieşti, ca să o depun eu la Primăria Ploieşti.

Distinşi cetăţeni şi locuitori ai municipiului, vă rog frumos să-mi spuneţi, cu ce ar deranja un autocar Neoplan de ultimă generaţie, care intră până la Nord să-şi ia angajaţii la ora 6.10 dimineaţa? La 6.10 dimineaţa, un autocar Neoplan de ultima generaţie, ar polua fonic oraşul? Luând 3X angajaţi, ar dărâma şoseaua Nordului sau şoseaua Vestului? Ar încurca circulaţia, extrem de redusă la acea oră? Dar când ar aduce înapoi angajaţii, la ora 17.45? Ar fi o tragedie dacă ar opri 3 minute în scuarul de la fabrica de detergenţi şi şi-ar continua întoarcerea gol, pe şoseaua Vestului, până la Xenia?

Sincer, nu văd nici o tragedie în asta, nici un motiv pentru care autocarul nostru nu ar avea voie să treacă de Kaufland Nord. Ştiţi din cine este format personalul de 3X angajaţi care trebuie să ajungă la Campina? Marea majoritate sunt ingineri / subingineri de mare valoare, foşti angajaţi ai fabricii "1 Mai" Ploieşti. Sunt o elită a ţării, oameni care au scris o pagină de istorie a României şi care la apus de carieră, sunt batjocoriţi să "ia maşina" din ... Blejoi, pentru a ajunge la locul de muncă!

Sunt mândru că am asemenea colegi de naveta, sunt onorat să fiu şi eu printre ei, specialişti de mare valoare, oameni cu părul alb, care la vremea lor, au făcut din "1 Mai" Ploieşti o elită a fabricilor mondiale.

Sunt trist să văd cum ultimii specialişti în utilaj petrolier au ajuns bătaia de joc a municipalităţii, care permite accesul în oraş al căruţelor "lătrate de câini", dar nu permite accesul autocarului fabricii să îşi aducă specialiştii.
 

Ploieşti, Capitală Europeană Medievală Pietonală
 

Sunt oripilat să văd cum căruţele "lătrate de câini" se plimbă nestingherite prin municipiul Ploieşti în mileniul 3. Sunt oripilat să văd cum ultimii specialişti de mare valoare ai României au ajuns bătaia de joc a tuturor, cum ei nu au voie să "ia maşina" şi să "coboare din maşină" în municipiul în care trăiesc de-o viaţă.

Credeţi că un inginer specialist în utilaj petrolier, în vârstă de 5X sau 6X ani, şi-ar arunca punga de la sandwişuri pe jos, aşteptând maşina care îl ia la lucru? Sau ar scuipa seminţe în staţie, aşteptând autocarul? Credeţi că aceşti oameni, specialişti de o inimaginabilă valoare, are deranja locuitorii municipiului Ploieşti? Eu nu prea cred ...

Imaginile acestui articol au fost realizate astăzi, 10 Aprilie 2016, folosind un telefon Samsung Galaxy S4 şi sunt "brute", nemodificate, pentru a demonstra autenticitatea lor (click pe poze pentru a le mări şi a obţine imaginile "brute", care poartă semnătura originală).

Prin aceste imagini am dorit să evidenţiez că municipiul Ploieşti este o Capitală Medievală Pietonală, în care accesul autocarelor care îşi iau specialiştii este interzis, însă accesul căruţelor însoţite de câini este "absolut firesc".

No comment ...

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro