Vineri, 26 aprilie 2024 - 2:52:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Oferta de joburi depăşeşte cererea în Marea Britanie


20 mai 2016

Sute de mii de locuri de muncă au rămas neocupate în Marea Britanie anul acesta. Deficitul de forţă calificată de muncă în anumite sectoare de activitate devine îngrijorător. Angajatorii se luptă să caute specialişti pentru posturi de ingineri, asistente medicale, programatori, profesori sau bucătari, după cum reiese din statisticile privind posturile vacante pentru luna aprilie 2016, dezvăluite de site-ul Adzuna. În 40 din 56 de oraşe din Marea Britanie există mai multe oferte de locuri de muncă decât cereri, potrivit publicaţiei economice thisismoney.co.uk.

Site-ul britanic a întocmit o listă cu principalele 10 categorii de joburi pe care muncitorii calificaţi au şanse foarte mari să le ocupe. Iată care sunt acestea şi salariile medii anuale oferite de angajatori:

  • Ingineri - Conform cifrelor recente oferite de Royal Academy of Engineering, există un deficit de 1,8 milioane de ingineri în Marea Britanie. Miliardarul James Dyson a avertizat că Regatul Unit se îndreaptă spre "sinucidere economică" din cauza lipsei tot mai mari a inginerilor. Luna trecută, au existat 78.467 de joburi scoase la concurs în acest domeniu, cu un salariu mediu anual de 38.210 lire sterlline.
  • Asistente medicale - În luna aprilie, au fost 58.788 de posturi disponibile în sectorul sănătăţii, cu salarii medii care ajung la 31.876 £ pe an, conform datelor site-ului Adzuna.
  • Programatori - Tehnologia are un rol tot mai important în viaţa oamenilor, astfel că dezvoltatorii de software, sunt la  mare cerere. Cu un pachet salarial anual de aproximativ 43.000 lire sterline, au fost publicate aproape 57.000 de locuri de muncă în industria IT.
  • Consultanţi - În sectorului de consultanţei au existat peste 41.000 de locuri de muncă puse la bătaie luna trecută. În timp ce salariile medii din sector variază considerabil, de la zeci de mii la sute de mii de lire sterline, salariul mediu pentru joburile postate a fost de 35.813 £.
  • Consultanţi în recrutare - Acestea sunt unele dintre cele mai importante locuri de muncă pentru întreaga economie modernă, deoarece tocmai lipsa specialiştilor din acest domeniu influenţează deficitul de joburi în UK. Luna trecută, peste 41.000 de joburi de consultanţi în recrutare au fost publicate, cu salarii ajungând la o medie de 35,810 £, la care se mai adaugă şi comisioane consistente.
  • Profesori - Potrivit unei estimări aproximative, au existat 40.692 posturi didactice scoase la concurs luna trecută, cu un salariu mediu anual de 29.571 lire sterline. Guvernul britanic cheltuie 700 milioane lire sterline pe an pentru recrutarea şi formarea noilor profesori.
  • Administratori - Cu aproape 35.400 de joburi publicate în aprilie 2016, administratorii rămân foarte căutaţi. Salariile medii anuale sunt estimate la 29,724 £.
  • Bucătar - Pe lângă faptul că este un loc de muncă recunoscut pentru orele suplimentare, salariile medii ale bucătarilor sunt mai mici decât în ​​multe alte sectoare, situându-se în jurul valorii de 22.394 £ pe an.
  • Designeri - în special designerii digitali, sunt cei mai căutaţi, cu peste 21.000 de posturi vacante anunţate în aprilie. Salariile medii sunt de 39,424 £, dar poate fi mult mai mari pentru personalul de conducere.
  • Şefi de vânzări - Au fost publicate 18.682 posturi în vânzări luna trecută, cu salarii medii de aproape 28.000 £ pe an.
     

Va recomand cateva site-uri de joburi din UK :

Personal mi-am gasit de lucru (foarte repede) aplicand la cateva joburi postate pe indeed.co.uk

Dacă stăpâniţi limba engleză la nivel conversaţional, aveţi una dintre pregătirile menţionate anterior, aveţi chef de muncă (în Anglia se munceşte al naibii de mult) şi vreţi să duceţi o viaţă decentă complet diferită de cea din România, va recomand să vă postaţi CV-ul pe site-urile enumerate şi vă garantez că în câteva zile vă veţi găsi un job excelent.

Citiţi materialul original publicat pe site-ul http://www.thisismoney.co.uk


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro