Joi, 25 aprilie 2024 - 5:56:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Adriana Rădoi, minunea care demonstrează că "meseria e brăţară de aur"


14 iunie 2017

Oricare ar fi aptitudinile tale,cel mai important izvor de împlinire este pasiunea. Dacă iubeşti să faci ceva, vei simţi constant imboldul e a deveni mai bun în a face acel lucru.

Poţi fi creativ în orice domeniu, dar asta depinde de tine, de dorinţa ta de a face ceva diferit, ceva care să dea sens şi prospeţime lucrului bine făcut.

Dacă aş vorbi despre creativitatea şi sensibilitatea învăţătoarelor de la Colegiul Jean Monnet Ploieşti n-ar mira pe nimeni, deoarece acestea se regăsesc în structura lor sufletească şi parcă se nasc odată cu ele pentru a înflori treptat în viaţa bucherilor.

Ce este dea dreptul uimitor si cu drag de admirat este creativitatea "la coada măturii" Când folosesc expresia acesta mă refer la meseria de femeie de serviciu intr-o scoală si nicidecum nu  i acord o conotaţie peiorativă.

Şcoala este şcoală cu elevi mici şi mari. Cu cei mici de tot e mai greu: una doua varsă borcănelul de la acuarele sau varsă găletuşa, câte unul vomită pentru că mami l-a obligat să mănânce repede pentru a nu întârzia. iar altii din cauza "emoţiilor" nu mai ştiu cum să folosească toaleta: La toate acestea răspunde cu promptitudine "halatul albastru"

Halatul albastru din Corpul C al CN Jean Monnet Ploieşti este mic pentru că îmbracă un om mic MARE

E MARE pentru că îi pasă dacă la WC miroase a....sau a flori de liliac. Îi pasă dacă chiuvetele sunt curate sau dacă reuşesc să sclipească ca un ochi de apă în bătaia soarelui. Îi pasă cu ce impresie pleacă oaspeţii care calcă pragul şcolii.

Clasele sunt totdeauna foarte curate si aerisite, deseori parchetul este spălat si dezinfectat. Şi dacă se întâmplă, în jurul pranzului, să fie într-o mică pauză, se tranformă imediat în dăruire, Dăruieşte atenţie şi timp celor mici: îi îmbracă cu hăinuţa, le prinde fulărelul sau le aşează în spate ghiozdănelul.

Nu este nevoie să fie rugată,îi înţelege din priviri.

Deşi sunt doar clasa pregătitoare, micuţii prinţi de la CP1 au ştiut să o caracterizeze prin  propoziţii de genul: "Este o furnică..Este harnică ca  o albină! Este de năpdejde"

Şi cum la iubire se răspunde cu iubire, in prima zi de după vacanţă toti copiii au ieşit din bancă să o imbrăţişeze.

Consider că alături de doamnele învăţătoare, şi ea participă în fiecare zi la bunăstarea fizică şi socială am micuţilor ce petrec patru ore ore zi în şcoala noastră

Este o prelungire a gândurilor noastre, a aptitudinilor noastre şi împreună predăm zilnic lecţii de disciplină, ordine şi curăţenie, lecţii de FRUMOS. Şi cred că cea mai importantă este aceea în care înveţi să devii OM

Vreţi să ştiţi cum se numeşte doamna albină?

O cheamă ADRIANA RĂDOI!

 (Înv. Manuela GEANĂ)

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro