Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 1:42:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


CEZAR: “Eurovisionul, o pură întâmplare!”


7 martie 2013

Cezar Ouatu este unul dintre finaliştii de la Eurovision. Este ploieştean şi este unul dintre cei mai cunoscuţi contratenori din Europa. Îşi doreşte o carieră în pop-opera, un gen muzical mai dificil şi mai puţin abordat de contratenori. Cezar este revelaţia ediţiei din acest an a Eurovisionului şi, deşi ocupat până peste cap cu pregătirile pentru finala din 9 martie, şi-a făcut timp pentru a discuta cu reporterul Stiri Actuale. Publicaţia noastră îi îndeamnă pe ploieşteni, şi nu numai, să trimită sâmbătă SMS pentru ca Cezar să reprezinte România la ediţia Eurovision din Suedia

Cât de greu ţi-a fost să devii cunoscut publicului larg?

În România nu mi-a fost extraordinar de greu să devin cunoscut publicului larg, mai ales de când am participat la Eurovision, ajungând până în finală, care va avea loc sâmbătă, 9 martie. Am fost plăcut surprins de faptul că melodia mea, dar şi artistul Cezar Ouatu a prins foarte bine la public. Până acum eram cunoscut doar publicului de operă, dar odată cu participarea la acest concurs, publicul larg a avut ocazia să mă asculte şi chiar m-a plăcut. Acest lucru a fost uimitor pentru mine. Nu mă aşteptam să fiu atât de agreat, iar piesa mea să prindă atât de bine, având în vedere faptul că de aproximativ zece ani eu cânt operă. Am fost de-a dreptul şocat, în sensul bun, bineînţeles. Eu am devenit cunoscut naţional, dar şi internaţional, cântând operă, dar de curând am avut ocazia să încerc şi altceva, popopera, care, se pare că a prins foarte bine şi mulţumesc publicului pentru încrederea pe care mi-o acordă.

Cum ai ajuns să participi la Eurovision? A fost ceva planificat? Te-ai pregătit pentru asta?

Pentru mine, participarea la Eurovision a fost o pură întâmplare. Totul s-a întâmplat în urmă cu vreo trei săptămâni. Eram plecat în străinătate şi am primit un mesaj pe facebook chiar de la compozitorul şi textierul piesei “It’s my life”, Cristian Faur. M-a întrebat dacă vreau să îmi trimită o piesă, să o ascult şi să particip cu ea la Eurovision şi eu m-am decis. Nu eram foarte convins de reuşită. Piesa este foarte bună, dar nu am crezut că eu, un cântăreţ de opera, voi prinde atât de bine la publicul larg. Eram uşor reticent, dar muzica a învins şi iată-mă chiar în marea finală a Eurovisionului, printer favoriţi. Beneficiez de o susţinere nemaipomenită a publicului şi piesa are foarte multe vizualizări, iar pentru asta vreau să mulţumesc din suflet tuturor celor care au încredere în mine.

Din câte ştiu, urmează să colaborezi cu trupa Vangelis. Cum a luat naştere această colaborare?

Vangelis reprezintă o legendă a muzicii electronice şi este trupa unui mare compozitor grec, care a compus foarte multe coloane sonore ale unor filme importante din industria cinematografică. Am fost plăcut surprins să aflu că a auzit de mine şi doreşte să colaborăm. Îmi va scrie o piesă, pe care o vom înregistra la sfârşitul lunii aprilie. Această piesă o voi lansa şi în România, ea fiind urmatorul meu single.

Ce ne poţi spune despre această piesă?

Deocamdată nu vă prea pot spune nimic, pentru că nici eu nu prea ştiu amănunte. Singurul lucru sigur este acela că Vangelis îmi va scrie o piesă, pe care o vom înregistra ca la carte la sfârşitul lunii aprilie. Suntem încă la capitolul inspiraţie, nu ştim nici măcar titlul.

 

Ce înseamnă Eurovisionul pentru Cezar Oatu?

Acest concurs înseamnă foarte mult pentru mine. Eu m-am lansat acum două luni ca şi contratenor pop opera. Îmi doresc să urmez o carieră nu numai de opera, ci şi de pop opera, având în vedere faptul că vocea îmi permite acest lucru. Nu voi renunţa la operă, pentru că asta mă reprezintă şi am foarte multe concerte, atât în ţară, cât şi în străinătate, concerte programate chiar şi în următorii ani. Cu ajutorul lui Dumnezeu am reuşit să abordez şi acest gen, pop opera, care este un gen foarte cunoscut, dar unic, atât în ţară, cât şi în străinătate, cu un contratenor. În general, genul pop opera este asimilat cu voci de tenor, gen Andreea Bocelli sau soprane, cum ar fi Sarah Brightman, dar contratenor mai rar. Din acest motiv am vrut să îmi încep această carieră de care sunt foarte mândru. Am fost chiar şocat să văd că publicul apreciază acest gen de muzică, pe care l-am considerat puţin complicat şi necomarcial, dar se pare că m-am înşelat. Este un gen de muzică care chiar a prins şi publicul îl ascultă cu placere, iar acest lucru mă bucură enorm de tare.

 

Cine se află în spatele acestui succes pe care îl dobândeşti de la o zi la alta?

Mi-am dat seama că am nevoie de un staff, pentru că nu aş fi putut de unul singur. Am un manager (se ocupă de cariera de popopera şi îmi este şi un bun prieten), iar Iulia Albu îmi este PR şi consilier de imagine. Astăzi, în 2013, consider că imaginea unui artist este foarte importantă şi de aceea trebuie ca cineva cu experienţă şi pricepere în acest domeniu să se ocupe de tot ce tine de vestimentaţie şi imagine.

 

Ce pregăteşti pentru finala Eurovisionului?

Aşa cum bine ştim, finala ne bate la uşă. Mai sunt cateva zile până la marea confruntare, unde se va decide cine v-a reprezenta România în Suedia. Am pregătit un show radical schimbat faţă de cel din semifinală. Vestimentaţia îmi va fi asigurată de Cătălin Botezatu, la partea de coregrafie voi colabora cu CRBL, iar vestimentaţia dansatorilor va fi creată de Ştefan Muscă, un designer bun, care promite foarte mult. Cu această ocazie, ţin să le mulţumesc acestor oameni, care mă vor ajuta să am un show de excepţie în finala Eurovisionului. Suntem o echipă de învingători şi sper ca pe 9 martie să se vadă asta şi să mă întorc acasă, la Ploieşti, victorios. Îmi doresc ca pe 11 martie, când voi susţine un concert la Filarmonica din Ploieşti, oraşul meu natal, să fiu învingător şi să pot sărbători victoria alaturi de publicul care mi-a fost alături până acum, publicul prahovean şi nu numai.

Foto: Facebook


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro