Vineri, 26 aprilie 2024 - 12:35:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Primarul de la Tomşani, supărat pe PPDD


8 aprilie 2013

În timp ce democrat liberali prahoveni nu reuşesc să găsească o cale de comunicare cu proprii primari, nici în celălalt partid de opoziţie din judeţ, PPDD nu este linişte. Deşi au doar doi edili, la Tomşani şi Şirna, consilierii judeţeni ai PPDD nu găsesc timp să comunice cu aceştia.

Mihai Pelin, primarul comunei Tomşani, ne-a spus că, deşi partidul are o nouă conducere de aproape două luni, Radu Orzaţă, şeful PPDD Prahova, nu a găsit timpul necesar pentru a discuta cu el. “Am înţeles de la colegii mei din judeţ că noul preşedinte a vizitat cam toate organizaţiile locale. Surprinzător este faptul că tocmai în localităţile unde există primari PPDD nu şi-a făcut timp să poposească. Eu cred că, noi, aleşii locali, ar trebui să fim foarte importanţi pentru liderii şi pentru consilierii judeţeni ai partidului”, ne-a spus, vizibil supărat, primarul Mihai Pelin.


“Nici măcar nu am fost sunat de cineva din conducerea partidului.S-a votat bugetul judeţului şi mă aşteptam să fiu întrebat de ce fonduri am nevoie. Opoziţia este bună, dar mai important este interesul cetăţeanului. Ce le pot spun eu locuitorilor din Tomşani dacă nu reuşesc să dezvolt comuna?”, a continuat primarul.
Deşi primar de opoziţie, Pelin este foarte mulţumit de colaborarea cu Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova. “Dacă nu aş fi găsit înţelegere la preşedintele CJ Prahova nu am fi avut nici măcar bani pentru factura de lumină de la primărie. Domnul Cosma este un om de bună credinţă, un politician care nu face politică, un om care nu ţine cont de culoarea politică atunci când ai un proiect concret de realizat. Gândiţi-vă că ne-a ajutat cu opt miliarde datorii către furnizori şi alte patru miliarde pentru alte datorii vechi. Dacă nu primeam aceşti bani nu ştiu cum ne-am fi descurcat
”, ne-a mai spus primarul PPDD.


Mihai Pelin şi-a propus ca în acest an să finalizeze alimentarea cu apă a comunei, să asfalteze “măcar trei kilometri de drumuri” şi să renoveze dispensarul din localitate.
Sunt investiţii puţine la prima vedere, dar foarte importante pentru o localitate, destul de săracă, precum Tomşaniul.


“Primarii din Prahova ar trebui să fie mândrii că avem un preşedinte de Consiliul Judeţean ca Mircea Cosma.  Nu ţine cont de culoarea politică şi este interesat doar de dezvoltarea judeţului. Dacă mergi cu un proiect concret, de alimentare cu apă, asfaltare sau gaze, este imposibil să nu găsească fondurile necesare. Mircea Cosma este omul care a încearcă să rezolve priorităţile tuturor localităţilor şi abia apoi să facă politică”, ne-a mai declarat Mihai Pelin.


El le recomandă consilierilor judeţeni ai PPDD să îşi îndrepte atenţia către cei care le-au asigurat voturile şi să lase deoparte “politica struţului”. “Am avut 1.200 de voturi pentru PPDD. Un consilier judeţean a fost ales cu voturile oamenilor din Tomşani.În schimb USL a primit doar 400 de voturi. Şi culmea, cei care găsesc timp să mă întrebe de problemele localităţii sunt cei de la USL”, a încheiat primarul comunei Tomşani.


Mihai Pelin este la primul mandat de primar al comunei Tomşani, primind la alegerile locale din iunie 2012 peste 1.700 de voturi. Este unul dintre cei doi primari pe care PPDD îi are în Prahova. (cel de al doilea este primarul de la Şirna).
 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro