Joi, 25 aprilie 2024 - 12:42:43
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Înfrăţire istorică pentru o comună prahoveană FOTO


25 mai 2013

Basarabia mai aproape de patria mamă. Aşa ar putea fi denumită înfrăţirea semnată de către primarii comunelor Podenii Noi din Prahova şi Satul Nou din raionul Cimişlia din Republica Moldova.

Documentul prin care este parafată înfrăţirea dintre cele două localităţi a fost semnat de către Mihai Alionte, primarul comunei Podenii Noi, şi de Natalia Chistol, primarul comunei Satul Nou. Cele două localităţi vor colabora în domeniul cultural, social şi chiar administrativ, iar pentru această vară sunt planificate câteva schimburi de experienţă între locuitorii celor două comune.

Satul Nou este o localitate din raionul Cimişlia situată în partea de sud-est al raionului, la 60 de kilometri de Chişinău, cu o populaţie de 2.200 de locuitori.

Potrivit primarului Mihai Alionte, înfrăţirea nu ar fi fost posibilă fără ajutorul consilierului judeţean Rareş Enescu (PSD), cel care a şi condus delegaţia prahovenilor în Republica Moldova.

Pe parcursul deplasării în raionul Cimişlia, prahovenii au vizitat tabăra Izvoraş, una dintre cele mai renumite locaţii de recreere pentru copii din Moldova, iar la Institutul Cultural Român de la Chişinău s-au întâlnit cu Valeriu Matei, directorul instituţiei.


 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro