Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 9:37:51
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Consuela di Monaco- de la podium şi modă la campanii umanitare


8 iunie 2013

          Consuela şi-a început cariera în modeling în urmă cu câţiva ani, iar acum este Ambasadoarea frumuseţii în Italia. Iubeşte frumosul şi doreşte să ajute oamenii să fie mai buni, mai iubitori, mai sensibili. A trecut de la podium şi prezentări de modă la campanii umanitare pentru sprijinirea femeilor agresate, dar şi  pentru ajutorarea copiilor din Africa.

Care au fost primii paşi care te-au condus spre modeling?

Acum câţiva ani, când am ajuns în Italia, îmi doream să am un job care să nu ma ţină opt ore pe zi într-un birou. Aveam nevoie de un job drăguţ, care să mă facă să ma simt bine în pielea mea şi care să îmi placă. Am găsit la un moment dat un anunţ şi am mers la un casting. M-am potrivit cerinţelor respective şi am fost acceptată.

          De la modeling ai trecut mai departe şi ai devenit Ambasadoarea frumuseţii în Italia. Ce înseamnă acest lucru şi care este rolul tău?

Când spui femeie, spui automat frumos, iar eu, în calitate de Ambasadoare a frumuseţii, asta fac. Încerc să promovez femeia, frumosul şi tot ceea ce face o femeie să se simtă bine în pielea ei. Imaginea mea promovează stilişti, diferiţi designeri de haine, de încălţăminte, de bijuterii. Sunt imaginea a tot ceea ce înseamnă frumos pentru mine şi încerc sa promovez asta. Frumosul se află în fiecare dintre noi. Trebuie doar să-l descoperim!

Ca ambasadoare a frumuseţii trebuie să mă ocup de sexul frumos şi să le învăţ pe doamne ce trebuie să mănânce pentru a se menţine în formă, cum trebuie să se îmbrace la diferite evenimente, cum trebuie să se comporte în diferite situaţii. Într-un cuvânt: cum trebuie să arate impecabil în orice situaţie!

          Cum promovezi frumosul aici, în România?

Nu este deloc greu, având în vedere faptul că România nu este cu mult diferită de Italia, iar între cele două ţări a existat mereu o colaborare, cel puţin când vine vorba de modă. Sângele latin şi mentalităţile cât de cât asemănătoare îşi spun cuvântul. Românii au fot tot timpul interesaţi de produsele din Italia, iar asta mă ajută foarte mult, pentru că le pot promova mai uşor şi prind mai bine la public. Sunt hotărâtă să lupt pentru fericirea femeilor din România şi îmi doresc foarte mult să pot schimba ceva.

          Există anumite valori româneşti pe care ai dori să le promovezi în Italia?

Din păcate, România este mai în urmă decât Italia şi românii mai au multe de învăţat de la cei din afară, de la străini. Spun cu părere de rău că încă nu ne aflam la egalitate cu alte ţări. Mai avem de lucrat la acest aspect, dar cred că şi românii sunt înzestraţi cu nişte valori pe care, da, mi-ar plăcea sa le promovez. Există oameni frumoşi, talentaţi, muncitori, care merită să fie promovaţi şi să fie în faţă.

Există însă ceva care, aici în România, încă persistă: iubirea faţă de aproapele tău. De exemplu, în zona Transilvaniei oamenii sunt mult mai diferit decât în restul ţării. Sunt mai iubitori, mai respectuoşi, mai buni, mai săritori. Într-un cuvânt sunt altfel! Lucrul acesta mă bucură foarte mult şi mi-aş dori să fim toţi aşa, pe când în Italia este exact invers. Italienii sunt mult mai superficiali şi cred că au pierdut aceste valori, pe care fiecare dintre noi ar trebui să le păstrăm în suflet.

De asemenea, cred că aş putea promova anumite tradiţii. Sunt regiuni, în România, unde încă se mai păstrează anumite tradiţii: de Crăciun, de Paşti, la nunţi ş.a. Sunt tradiţii care se ţin din moşi strămoşi şi care merită să fie ştiute şi de ceilalţi.

          Nu demult ai creat o linie de costume de baie, numită Consuell’s. Ce te-ai inspirat în crearea acestei colecţii?

Nu m-a inspirat ceva anume atunci când am creat acestă colecţie de costume de baie. Tot ce are legătură cu frumosul şi cu femeia ma inspiră. Am dorit să fac ceva pentru ca doamnele şi domnişoarele să se simtă frumoase în pielea lor, să se simtă feminine. Din această dorinţă de a crea ceva pentru femei a apărut linia de costume de baie Consuell’s.

          Te-ai gândit şi la o colecţie de haine?

Da m-am gandit şi la asta. Nu cu mult timp în urmă am discutat cu nişte producători despre crearea unei colecţii de haine care să îmi poarte numele, însă este puţin mai greu. Eu aş vrea ceva care să poată fi purtat în orice sezon, nu numai iarna sau vara. Sunt pe piaţă foarte mulţi designeri şi trebuie să vin cu ceva nou, iar pentru asta mai am puţină răbdare.

          Ştiu că te-ai implicat şi într-o campanie umanitară aici, în România. Despre ce este vorba?

Da este adevărat. Pentru că vreau să ajut femeia, m-am decis să mă implic în această campanie, care se numeşte“Non Nocere”, ceea ce înseamnă Nu Violenţa în familie, nicio agresiune împotriva femeilor şi a copiilor! Nici măcar verbală”. Împreună cu Dr. Argentina Vidraşcu oferim adăpost, consultaţii medicale, psihologi bine pregătiţi, dar şi consultanţă juridică pentru toate femeile care se confruntă cu această problemă. Cine doreşte să fie ajutat ne poate găsi la adresa:strada Donath nr 8 din Cluj-Napoca.Persoane avizate vă vor sta la dispoziţie şi vă vor ajuta cu tot ce este nevoie. Nu acceptaţi să fiţi agresate dragele mele! Meritaţi mult mai mult decât atât!

          Ca ambasadoare a frumuseţii, ai participat şi la o Campanie de ajutorare a copiilor din Africa. Cum poţi ajuta aceste suflete şi care este menirea ta?

Am dorit să intru în contact cu aceşti copii, care trăiesc într-un mediu defavorizat şi să încerc să-i ajut cât pot de mult. Din păcate, trăiesc în nişte condiţii,care sunt greu de imaginat şi nu au o educaţie bună, nu au hrană, nu au haine. Vreau să mă implic în această campanie şi să încerc, pe cât posibil, să-i ajut. Se pot face adopţii la distanţă şi în felul acesta, fiecare dintre noi putem da o mână de ajutor acestor suflete, care au mare nevoie de noi. Trebuie ca din puţinul fiecăruia să ne ajutăm şi aproapele. Dumnezeu ne va răsplăti pentru bunătatea noastră, dar trebuie să ne îngrijim şi de semenii noştri!

 

Din păcate, România nu aderă la ajutorarea copiilor din Africa, pentru că şi aici există foarte mulţi copii cu probleme. Aş vrea să-i pot ajuta cumva şi pe ei. Putem cu toţii să facem donaţii în cadrul diferitelor campanii, iar cu banii strânşi se pot cumpăra hăinuţe, mâncare, cărţi, caiete pentru aceşti copii cărora soarta nu le-a zâmbit. Acelaşi lucru doresc să se întâmple şi pentru copilaşii din Africa. Ştiu că nu este deloc simplu, dar cu voinţă se fac toate!

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro