Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 10:26:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Stiri Actuale te trimite la spectacolul Circului Orlando FOTO


10 iunie 2013

Circul Orlando a devenit o prezenţă obişnuită în Ploieşti. De cinci ani, singurul circ celui mai tânăr patron din branşă încearcă să aducă ploieştenilor un spectacolul cu totul şi cu totul nou faţă de cel din anul precedent.

 

“Este destul de dificil să aducem numere noi. Dar ne respectăm publicul şi în fiecare an aducem un spectacol total diferit de precedentul. Vrem ca spectatorii să vină de plăcere, iar atunci când văd afişele Circului Orlando să ştie că au întotdeauna parte de ceva nou. În cei cinci ani de activitate am avut acrobaţii spectaculoase, dresuri de elefanţi, de cămile, de zebre, de căţei, iar acum avem o dresură deosebită de cai şi un număr spectaculos cu lei”, ne-a spus Orlando, cel care la 27 de ani este cel mai tânăr patron de circ din România şi singurul român care patronează o astfel de afacere în ţara noastră.

 

Orlando Oprescu s-a născut în circ, dacă putem spune aşa. Face parte dintr-o familie de acrobaţi, aşa că pasiunea pentru meserie a moştenit-o din “moşi-strămoşi”, iar primele antrenamente le-a făcut la vârsta la care alţi copii încep să buchisească tainele abecedarului: 7 ani! “Primul număr într-un spectacol a fost la 12 ani. Acum când mă uit în urmă îmi dau seama că a fost un număr slăbuţ, dar pentru vârsta mea de atunci a fost bine. An de an am devenit mai bun, am încercat să aduc dificultate acrobaţiilor mele şi să îi fac pe spectatorii mei să îşi dorească să revadă numerele lui Orlando”, ne-a spus artistul.

 

Chiar dacă este îndrăgostit de ceea ce face, este conştient că practică o meserie din care “se iese la pensie devreme”. “Poţi lucra până la 40-45 de ani, apoi trebuie să faci altceva. Devii dresor sau clown, dar nu poţi trăi departe de circ. Este o pasiune fără de care nu se poate trăi şi chiar dacă îţi spui că de mâine o să renunţi nu poţi să o faci”, a continuat tânărul acrobat.

 

El ne-a mai povestit că este destul de dificil să coopteze în echipă artişti de circ din străinătate din cauza salariilor solicitate de aceştia. „Un bilet la spectacolul nostru costă în jur de 30 de lei. E greu să faci performanţă cu banii aceştia. Salariul unui artist străin este întotdeauna în euro şi nu poţi să le spui că în România este criză economică şi că a a scăzut puterea de cumpărare”, ne-a spus Orlando Oprescu. Spre exemplu dresor celor şase lei prezenţi în spectacolul Circului Orlando primeşte un salariu de aproximatic 6.000 de euro pe lună la fel ca şi dresorul cailor sau al poneilor.

 

Pe lângă salariul dresorilor, tânărul patron de circ mai trebuie să plătească chiria terenului pe care e campat cortul, motorina camioanelor, dar şi întreţinerea animalelor şi a echipamentelor. “E foarte dificil să asigurăm hrana animalelor. Nu pot merge la hipermarket şi să cumpăr fân pentru cai”; ne-a mai povestit Olando Oprescu.

 

El este ajutat în afacere şi de tatăl său, Vivi, care este prezentatorul spectacolului. Orlando ne-a povesti câteceva şi de experienţa de la emisiune “Românii au talent” difuzată de Pro TV şi a recunoscut că -prezenţa sa la showul de televiziune i-a adus notorietate: “Oamenii mă opresc pe stradă, îmi cer autografe, iar apoi vin la spectacol. A fost o experienţă interesantă”.

 

Ploieştenii trebuie să ştie că Circul Orlando este deja amplasat pe terenul de lângă Gara de Vest, în apropierea supermarketului Billa. Artiştii vor poposi în municipiul nostru până pe data de 16 iunie şi vor avea spectacole zilnic de la ora 19.00, sâmbăta şi duminica având loc spectacole şi de la ora 16.00.

 

Punctul forte al turneului Circului Orlando din acest al îl constituie cea mai spectaculoasă dresură de lei din Europa.

Preţul unui bilet este de 25 de lei pentru copii şi 30 pentru adulţi. Dacă doriţi să staţi mai aproape de scenă veţi plăti cu 10 lei mai mult.

 

STIRI ACTUALE.RO OFERĂ O INVITAŢIE PENTRU DOUĂ PERSOANE LA SPECTACOLUL CIRCULUI ORLANDO CITITORULUI CARE NE VA TRIMITE RĂSPUNSUL LA ÎNTREBAREA “CARE ESTE NUMĂRUL PRINCIPAL AL SPECTACOLULUI CIRCULUI ORLANDO DIN ACEST AN”?

 

AŞTEPTĂM MAILURILE VOASTRE PE ADRESA DE MAIL [email protected]  . AŞTEPTĂM RĂSPUNSURILE VOASTRE PÂNĂ LA DATA DE 13 IUNIE!!!  PREMIUL VA FI ACORDAT PRIN TRAGERE LA SORŢI.

 

FOTO: CRISTI CIMPEANU

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro