Marţi, 23 aprilie 2024 - 1:37:21
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Primari basarabeni, la Forumul European al primarilor din mediul rural


31 ianuarie 2014

În perioada 28-29 ianuarie 2014, o delegaţie a Congresului Autorităţilor Locale din Moldova (CALM), compusă din 20 primari de sate şi comune, a participat la prima ediţie a Forumului european al primarilor din mediul rural ce a avut loc la Metz, Franţa.

Organizat de Asociaţia primarilor de colectivităţi rurale din Franţa, evenimentul a fost găzduit de Centrul de Congrese şi de Parcul expoziţional din Metz, cu ocazia celei de-a 20-a ediţii a Salonului pentru Spaţiul Public URBEST.

Această primă întâlnire a constituit un bun prilej de a aborda locul comunei în organizarea teritorială europeană, prin compararea experienţei aleşilor din comune franceze cu cea a omologilor europeni. Scopul este de a stabili rolul aleşilor locali şi cel al colectivităţii teritoriale în realizarea coeziunii sociale şi generarea de dezvoltare economică la nivel local, regional şi statal.

In cadrul acestui for, reprezentanţii CALM au avut o participare activă, au împărtăşit experienţa lor colegilor din Franţa şi alte ţări din Uniunea Europeană şi au stabilit legături cu Asociaţia primarilor de colectivităţi rurale din Franţa cu care CALM a încheiat Acord de Cooperare.

De asemenea, primarii din Republica Moldova au surprins plăcut conducerea regiunii Lorena si primarii participanţi la acest forum cu un program folcloric inedit, care a fost deosebit de apreciat de către audienţă.

Participarea delegaţiei CALM la Forumul european al primarilor din mediul rural a fost posibilă datorită sprijinului frăţesc oferit de Asociaţia Comunelor din România (ACoR), preşedinte  Emil Drăghici.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro