Vineri, 19 aprilie 2024 - 3:56:21
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Zborul MH370: noi informaţii despre ultimele cuvinte ale pilotului


2 aprilie 2014

Coordonatorul echipei de căutare a avionului malaezian ce efectua zbotul MH370 spune că misiunea este “cea mai dificilă pe care am văzut-o” şi avertizează că rămăşiţele aparatului ar putea să nu fie găsite vreodată.

Angus Houston a explicat cum căutarile avionului s-au extins pe o suprafaţă cât cea a Irlandei situată în Oceanul Indian, aceasta după ce căutările iniţiale au avut loc la mii de mile, în zona strâmtorii Malacca. Houston mai atrage atenţia că în cazul zborului Air France 447 (prăbuşit în Atlantic în 2009) a durat doi ani până la găsirea cutiei negre, deşi rămăşiţele avionului au fost decsoperite la 24 de ore după prăbuşire.

“Asta necesită timp. Nu este ceva care să fie rezolvat în următoarele două săptămâni, spre exemplu”, spune coordonatorul.

Căutarile avionului, începute acum 24 de zile, au acoperit până acum o aproape un sfert din suprafaţa Pământului. Zona de căutare s-a restrâns şi a fost trimis si un detector american de cutii negre. Acesta urmează să ajungă în zona de căutare pe 3 aprilie, cu doar câteva zile înainte ca bateria cutiei negre a avionului malaezian să se descarce. Chiar şi aşa, detectorul nu poate fi folosit decât în cazul în care în zonă sunt descoperite resturi ale avionului, care să indice eventuala existenţă a cutiei negre.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro