Joi, 25 aprilie 2024 - 11:12:51
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Transnistria cere alipirea la Rusia


16 aprilie 2014

Sovietul Suprem din Transnistria a adoptat în unanimitate pentru formularea unei cereri către Rusia, prin care să solicite preşedintelui Vladimir Putin şi Dumei de Stat să recunoască independenţa Transnistriei şi să permită acestui teritoriu să intre în Federaţia Rusă, scrie agenţia ITAR-TASS.

"În conformitate cu normele universal recunoscute ale dreptului internaţional , dreptul popoarelor la autodeterminare ar trebui să fie la baza deciziilor politice, iar fiecare stat este obligat să respecte acest drept", se arată în textul adoptat de Sovietul Suprem din Transnistria. ITAR-TASS scrie că la un referendum organizat în 2006, 97,2% dintre locuitorii republicii separatiste au votat pentru declararea independenţei şi alipirea la Rusia.

gândul a publicat recent un reportaj în exclusivitate din Transnistria, un teritoriu care pare îngheţat în timp, în anii comunismului. Simbolurile sovietice sunt la tot pasul, iar populaţia rusă din regiune îşi doreşte alipirea de Federaţia condusă de Vladimir Putin. La sate mai sunt însă moldoveni care speră că într-o zi va fi ca totul înainte, când se vorbea despre Republica Moldova ca un tot unitar.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro