Vineri, 19 aprilie 2024 - 7:37:31
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Tineri voluntari se înarmează în Ucraina, pentru a lupta împotriva ruşilor


28 aprilie 2014

Decişi să acţioneze în caz de invadare a regiunii de către forţele ruseşti, circa 100 de voluntari ucraineni au constituit o brigadă în Donbas (est) - centru important pentru extracţia cărbunelui şi industria siderurgică a Ucrainei - în scopul de a lupta împotriva separatiştilor proruşi, ca urmare a unui apel pe Facebook, relatează AFP.

Şoferi de taxi, oameni de afaceri locali, ingineri s-au înrolat în această formaţiune şi se antrenează într-o fermă abandonată, sub comanda unui fost militar, Semion Semencenko (38 ani), care a lansat un apel prin Internet în acest sens în urmă cu două săptămâni şi a primit deja — potrivit lui — 500 de adeziuni.

Pentru a fi acceptat în grup, un candidat trebuie să îndeplinească nişte criterii simple: să fie patriot, să aibă un cazier judiciar curat şi să nu prezinte probleme psihice. Dacă se conformează acestor exigenţe, bărbaţi de orice vârstă sunt bineveniţi în brigadă.

Semencenko a negat orice legătură cu extremiştii naţionalişti, după ce Dmitro Iaroş — liderul mişcării naţionaliste paramilitare Pravîi Sektor (Sectorul de Dreapta), diabolizat de presa rusă — a afirmat că formaţiunea lui ar fi în spatele acestei brigăzi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro