Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 1:20:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Procurorul din Crimeea şi separatişti proruşi din Ucraina, pe lista sancţiunilor impuse de UE


14 mai 2014

Procurorul din Crimeea, Natalia Poklonskaia, şi Viaceslav Ponomarev, primarul autoproclamat din Slaviansk, bastion al separatiştilor proruşi din estul Ucrainei, se află pe lista noilor persoane vizate de sancţiunile Uniunii Europene, scrie AFP.
   
În urma deciziei, Natalia Poklonskaia are interdicţie de intrare în spaţiul UE, iar eventualele bunuri deţinute în băncile europene vor fi blocate.
   
Tânăra în vârstă de 34 de ani, numită la sfârşitul lunii martie procuror în Crimeea, a devenit vedeta japonezilor, chinezilor şi coreenilor, după ce conferinţa de presă susţinută în urma numirii a fost pusă pe Youtube şi a strâns 1,3 milioane de vizualizări.
   
Pe lista persoanelor vizate de sancţiunile UE se află, de asemenea, separatiştii proruşi, printre care Viaceslav Ponomarev, primarul autoproclamat din Slaviansk, sau Roman Liaghin, care a organizat duminică referendumul asupra independenţei de la Doneţk, desfăşurat simultan cu o consultare în acelaşi scop la Lugansk, în estul Ucrainei.
   
Miniştrii europeni de Externe i-au inclus, de asemenea, pe lista persoanelor vizate de sancţiuni pe Viaceslav Volodin, adjunctul şefului administraţiei prezidenţiale ruse, şi pe generalul Vladimir Şamanov, decorat ca erou al Federaţiei Ruse, dar acuzat de crime în Cecenia.
   
Potrivit UE, Şamanov, în calitate de comandant al trupelor ruse de paraşutişti, este responsabil pentru desfăşurarea forţelor aeriene ruse în peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în luna martie.
   
Un alt oficial rus, Vladimir Plighin, care a pregătit legislaţia în vederea facilitării includerii Crimeei în componenţa Rusiei, este, de asemenea, vizat de sancţiunile UE.
   
Noile nume adăugate pe lista UE ridică în total la 61 numărul oficialilor ruşi sau proruşi din Ucraina vizaţi de sancţiunile Bruxellesului pentru atingere adusă suveranităţii Ucrainei. UE se află deocamdată în cea de-a doua etapă a sancţiunilor, a măsurilor specifice, constând în interzicerea vizelor şi blocarea conturilor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro