Vineri, 19 aprilie 2024 - 7:35:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Politicienii din Berlin vor să adauge siluete feminine pe semafoarele pietonale


21 mai 2014

Mai mulţi oameni politici din cartierul central al capitalei Germaniei vor să modernizeze instalaţiile care însoţesc trecerile de pietoni din oraş, adăugând o siluetă feminină peste luminile semafoarelor, alături de cea masculină existentă deja, celebrul Ampelmann.

Reprezentanţii partidului social-democrat solicită introducerea lui Ampelfrau (semaforul feminin) cu scopul de a-i da mai multă încredere în sine femeii moderne, relatează presa germană citată de bbc.com. „Este o problemă de egalitate. Nu vrem să îl înlocuim pe Ampelmann, ci să îl completăm”, a declarat liderul partidului din cartierul central al Berlinului,Martina Matischok. Potivit liderului de partid, echivalentul feminin al siluetei de pe semafoare nu ar trebui să conţină reprezentări ale unor „stereotipuri sexiste, cum ar fi coafurile de tip coadă de cal, fustele sau tocurile înalte”.

Şi alte ţări au experimentat cu o serie de alternative la imaginea bărbatului mergând, însă Ampelmann este considerat de unii ca fiind design-ul clasic pentru semafoare pietonale şi un fenomen cultural internaţional. Conceput de Karl Peglau, el este văzut ca unul dintre simbolurile pozitive ale erei comuniste din Germania de Est, iar imaginea sa apare pe mai multe mărfuri germane, de la căni de cafea la veioze.

Chiar şi în 1961, când a fost propus pentru prima dată un Ampelmann, imaginea sa a fost motiv de dispută. Primele idei ale lui Peglau pentru o coafură, cărare pe mijloc sau păr creţ, au fost respinse, prima fiind considerată prea hitleristă, iar a doua prea bavareză. În cele din urmă s-a optat pentru o imagine cu pălărie de paie.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro