Vineri, 19 aprilie 2024 - 7:32:39
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Parlamentul Bulgariei va fi dizolvat pe 6 august


30 iunie 2014

Parlamentul Bulgariei va fi dizolvat pe 6 august, iar data alegerilor legislative anticipate a fost stabilită pentru 5 octombrie, a declarat duminică seara preşedintele Rosen Plevneliev, după mai bine de patru ore de consultări cu liderii partidelor politice, informează Reuters, potrivit Agerpres.

"În situaţia actuală, este imposibil de format un alt guvern. Demisia guvernului se va desfăşura în conformitate cu legislaţia actuală, ţinând cont de timpul necesar pentru consultări şi formarea unui cabinet de miniştri provizoriu", a subliniat Plevneliev.

Începând cu 6 august, parlamentul va fi dizolvat şi va fi numit un guvern provizoriu, a mai indicat acesta, după negocieri.

În acelaşi timp, preşedintele bulgar a asigurat că instituţiile de stat şi partidele politice susţin pe deplin eforturile de stabilizare a sectorului bancar şi cetăţenii bulgari nu au niciun motiv să se teamă pentru economiile lor.

"Banii cetăţenilor şi ai întreprinderilor investiţi în sectorul bancar din Bulgaria sunt în siguranţă şi garantaţi. Băncile vor continua să funcţioneze în regim normal", a afirmat preşedintele Rosen Plevneliev, după discuţiile purtate cu lideri politici, ministrul de Finanţe şi şeful Băncii Centrale.

Vineri, First Investment Bank - a treia cea mai mare bancă din Bulgaria - şi-a închis toate filialele până luni din "raţiuni organizatorice". Decizia a fost luată după ce deponenţii au retras în câteva ore circa 800 milioane de leva (556 milioane dolari), iar acţiunile băncii au scăzut la Sofia la 24%.

Banca Centrală a Bulgariei a declarat că această "presiune informaţională" asupra băncilor bulgare nu este nimic mai mult decât o încercare de a destabiliza ţara.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro