Sâmbătă, 30 martie 2024 - 4:58:28
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Distanţa Paris-Moscova ar putea fi parcursă pe viitor în numai o oră, cu trenul


4 iulie 2014

Cercetătorii chinezi lucrează în prezent la un proiect ambiţios ce constră în realizarea unui tren care să parcurgă distanţa dintre oraşele Paris şi Moscova în numai o oră, în condiţiile în care un avion de linie ajunge în cel puţin trei ore dintr-un punct în altul. Trenul de super viteză, denumit Super Maglev, va putea atinge aproape 3000 de km pe oră, fiind considerat varianta perfecţionată a actualului tren de mare viteză - Maglev.

Folosit deja pe căile ferate din China, Japonia şi Coreea de Sud, Maglev se deplasează cu 431 de km pe oră. Funcţionează cu ajutorul unui sistem de electromagneţi şi este pus în mişcare printr-un flux de curent alternativ. Cercetătorii chinezi vor să depăşească acum limitele acestui tren şi susţin că un prototip îmbunătăţit ar putea atinge incredibila viteză de 2.900 de km pe oră, graţie forţelor magnetice, relatează Le Point, citat de agerpres.ro.

Această viteză este, pentru moment, doar teoretică, întrucât prototipul actual a fost realizat la scară redusă. Coordonatorul proiectului, Dr. Deng Zigang, susţine însă că imposibilul va deveni posibil după producerea unui prototip în mărime naturală.

Super Maglev ar urma să circule printr-un tunel presurizat, la o presiune de 10 ori mai mică decât cea atmosferică de la nivelul mării, reducând semnificativ energia necesară pentru atingerea unor viteze atât de mari. Un alt avantaj ar fi reducerea zgomotului provocat de trenurile actuale.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro