Marţi, 16 aprilie 2024 - 10:20:37
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Pachebotul Costa Concordia pluteşte din nou


15 iulie 2014

Pachebotul Costa Concordia, naufragiat în 2012 în apropierea insulei italiene Giglio, a fost repus pe linia de plutire. A fost nevoie de aproximativ 8 ore pentru ca nava de 115.000 de tone să fie ridicată câţiva metri. Urmează o altă operaţiune dificilă, spun autorităţile italiene. Pachebotul va fi tractat până în portul Genova, unde va fi dezmembrat.

Uriaşa navă a fost ridicată la suprafaţă după ce echipele care se ocupă de operaţiune au pompat aer în încăperile montate anul trecut de jur împrejurul pachebotului.

În septembrie anul trecut, Costa Concordia a fost scoasă la suprafaţă,în cadrul unei operaţiuni care a durat 19 ore şi a costat peste 600 de milioane de euro. Costurile totale ale operaţiunii sunt însă mult mai mari.

Localnicii din Insula Giglio, unde nava a naufragiat în urmă cu doi ani şi jumătate, spun că se bucură că amintirea dezastrului va dispărea.

32 de oameni şi-au pierdut viaţa şi alţi patru mii de pasageri, printre care şi 56 de români, au fost evacuaţi în urma naufragiului navei Costa Concordia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro