Joi, 28 martie 2024 - 1:59:49
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Bombardiere strategice ruse simulează atacuri navale în Marea Neagră


15 iulie 2014

Bombardiere strategice ruse Tupolev Tu-95MS au simulat atacuri împotriva unor nave aparţinând unui inamic convenţional în cadrul unor exerciţii interarme efectuate de Flota rusă din Marea Neagră, a anunţat luni Ministerul rus al Apărării, citat de AGERPRES.

''Un grup de bombardiere strategice Tu-95MS s-au antrenat în lansarea de rachete împotriva unui presupus grup naval inamic. Au participat la exerciţii şi avioane de vânătoare Su-27, Su-24, precum şi nave de suprafaţă şi artileria de coastă'', a indicat serviciul de presă al ministerului citat.

Un avion de recunoaştere radar A-50 a escortat mai multe Su-27, care au fost implicate de asemenea în respectivele aplicaţii. Misiunea sa a fost de a detecta şi monitoriza ţinte aeriene şi navale, informarea posturilor de comandă cu privire la situaţia operativă şi ghidarea bombardierelor şi avioanelor de luptă.

Avioane de transport Su-24, precum şi trei nave lansatoare de rachete şi baterii de coastă de tipul Bastion ale Flotei ruse din Marea Neagră au desfăşurat de asemenea tiruri de antrenament.

Manevrele Flotei ruse au început la 4 iulie, în paralel cu exerciţiile navale Breeze 2014 ale NATO, care au avut loc între 4 şi 13 iulie în Marea Neagră.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro