Joi, 18 aprilie 2024 - 2:25:38
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Jean Claude Juncker, votat preşedinte al Comisiei Europene


15 iulie 2014

Parlamentul European s-a reunit în noua formulă marţi, la Strasbourg, pentru a-l valida pe fostul premier creştin-democrat al Luxemburgului, Jean-Claude Juncker, în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, după ce acesta a fost desemnat, la sfârşitul lui iunie, de şefii de state şi de guverne din UE. Juncker a fost ales cu 422 de voturi "PENTRU" şi 250 de voturi "ÎMPOTRIVĂ"

Votul va fi urmat a doua zi de un summit extraordinar al UE de la Bruxelles, în care va fi desemnat noul şef al diplomaţiei europene şi vicepreşedinte al Comisiei Europene. Conform unor surse europene, o femeie ar asigura succesoratul funcţiei deţinute în prezent de Catherine Ashton.

Liderii europeni caută, de asemenea, un succesor pentru belgianul Herman van Rompuy la preşedinţia Consiliului UE.

Jean-Claude Juncker avea nevoie de o majoritate absolută, sau 376 de voturi din 751 aleşi. El se bazează pe un bloc european format din grupurile Partidului Popularilor Europeni, S&D şi Alianţa Liberalilor şi Democraţilor din Parlamentul European, susţinere de care a avut parte la 1 iulie şi germanul Martin Schulz pentru preşedinţia legislativului european.

Deputaţii europeni au votat marţi după o declaraţie a candidatului Jean Claude Juncker. Votul va fi secret.

Noul preşedinte al Comisiei Europene va trebui apoi să desemneze o echipă capabilă să câştige nominalizarea Parlamentului European înainte de finalul mandatului Comisiei Barroso, în octombrie 2014.

Jean Claude Juncker şi-a declarat recent intenţia de a favoriza candidaţii de sex feminin pentru postul de comisar european.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro