Joi, 28 martie 2024 - 5:31:07
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Olanda ar putea prelua controlul anchetei asupra prăbuşirii avionului Malaysia Airlines


21 iulie 2014

Kievul este dispus să predea partenerilor săi occidentali, în special Olandei, "ţara care a suferit cel mai mult", coordonarea anchetei asupra prăbuşirii avionului companiei Malaysia Airlines şi să asigure transportul rămăşiţelor pământeşti ale victimelor la Amsterdam, a declarat luni premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk, într-o conferinţă de presă, informează Reuters şi Interfax-Ukraina, conform Agerpres.

"Ucraina este dispusă să transmită partenerilor noştri occidentali rolul de coordonare a anchetei privind circumstanţele producerii tragediei aeriene, iar Olanda ar putea conduce acest proces. În acest moment, nu avem niciun dubiu că avionul a fost doborât de la sol, în urma unui atac cu rachetă, cel mai probabil cu o rachetă BUK- M1 (SA-11, sistem de rachete ghidate prin radar). Este clar că acest sistem nu putea fi operat de terorişti proruşi beţi. Au fost indivizi profesionişti", a afirmat şeful guvernului ucrainean.

În acelaşi timp, el a spus că nu are dubii că avionul de linie malaezian a fost a fost doborât cu o rachetă din cadrul sistemului de rachete antiaerian BUK-M1, care a fost folosit de "profesionişti".


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro