Joi, 28 martie 2024 - 1:29:39
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Statul Islamic ar plănui să invadeze Statele Unite


13 septembrie 2014

Aparent, Statul Islamic (SI) plănuieşte să invadeze Statele Unite prin Mexic, potrivit unui oficial al Departamentului pentru Securitate Internă al SUA.

Statul Islamic s-a extins în ultimele luni cucerind teritorii largi din Siria şi Irak şi a lansat atacuri în mai multe zone din lume.

Francis Taylor, subsecretarul pentru informaţii şi analiză al Departamentului pentru Securitate Internă, a declarat în cadrul unui comitet al Senatului săptămâna aceasta că s-a constatat că grupul terorist a discutat despre planurile de invadare a Statelor Unite pe la graniţa sudică.

”Au existat schimburi (de mesaje) pe Twitter şi pe alte platforme de comunicare între aderenţii Statului Islamic din întreaga lume, ei discutând despre aceasta ca o posibilitate”, a răspuns Taylor la o întrebare din partea senatorului John McCain, potrivit Bloomberg.

Dar Taylor s-a arătat încrezător în privinţa securităţii de la graniţa lungă de 3.111 km cu Mexic.

Acesta s-a declarat ”satisfăcut de faptul că avem informaţiile şi capacitatea de a preveni această activitate la graniţa noastră”.

Agenţii din informaţii au anunţat că vor izbucni conflicte între militanţii Statului Islamic şi traficanţii de droguri mexicani dacă grupul terorist va încerca să treacă prin Mexic.

”Cartelele ştiu că atacatorii terorişti care trec prin zonele controlate de ei ar aduce probabil represalii masive şi graniţe militarizate care vor ameninţa operaţiunile profitabile de contrabandă cu narcotice”, au declarat doi oficiali sub protecţia anonimatului, potrivit Bloomberg.

Nicholas Rasmussen, din partea Centrului Naţional Contraterorism, susţine că SI nu are capacitatea de a lansa un atac eficient pe scară largă împotriva Statelor Unite.

Dar oficialii din Texas şi din alte zone de la graniţă sunt într-o alertă continuă din cauza activităţii militanţilor, în timp ce temerile privind o invazie în Statele Unite cresc.

Şeriful din Midland County, Gary Painter, a declarat că instituţia pe care o conduce este pregătită pentru o eventuală trecere a graniţei de către militanţii islamişti.

Şeriful a declarat că a primit o atenţionare de alertă care informează că Statul Islamic ar fi putut forma o celulă teroristă în Ciudad Juarez, un oraş de graniţă mexican aflat în dreptul oraşului american El Paso. Acesta a declarat că alerta avertiza agenţiile de implementare a legii cu privire la astfel de activităţi, potrivit MRT.

”Cred că este naiv să spui că (Statul Islamic) nu-i aici”, a declarat acesta.

Între timp, preşedintele american Barack Obama a solicitat Congresului SUA sprijinul pentru ca armata americană să antreneze şi să înarmeze rebelii sirieni astfel încât să-i folosească împotriva Statului Islamic.

Joi, după discuţiile desfăşurate în Jeddah, Arabia Saudită, secretarul de stat John Kerry a câştigat sprijinul a zece ţări arabe – Egipt, Irak, Iordania, Liban şi şase ţări din Golful Persic, inclusiv rivalii mai bogaţi, precum Arabia Saudită şi Qatar – pentru formarea unei coaliţii menite să lupte împotriva militanţilor suniţi care au capturat teritorii mari din Irak şi Siria.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro