Marţi, 16 aprilie 2024 - 10:19:50
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Refacerea URSS e tot mai aproape


14 octombrie 2014

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat vineri că a promulgat legea privind ratificarea tratatului referitor la instituirea Uniunii Economice Eurasiatice şi că Rusia este pregătită să înceapă o nouă eră în domeniul comerţului exterior cu China şi cu alţi parteneri, efectuând operaţiuni în monede precum yuanul sau euro, relatează TASS.

“Acesta este un pas important în activitatea noastră comună de integrare cu partenerii noştri cei mai apropiaţi” Belarus şi Kazahstan, a subliniat şeful statului rus, amintind că Uniunea Economică Eurasiatică ar urma să înceapă să funcţioneze la 1 ianuarie 2015.

Cele două camere ale Adunării Federale – Duma de Stat (camera inferioară) şi Consiliul Federaţiei (camera superioară) – au ratificat deja acordul, iar promulgarea acestuia de către preşedintele rus încheie practic procesul ratificării de către partea rusă.

Referitor la trecerea la alte valute decât dolarul în relaţiile comerciale externe ale Rusiei, preşedintele Putin a amintit că recent compania Gazprom a efectuat deja primele livrări de probă în China contra ruble.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro