Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 2:08:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Franţa restructurează armata, pentru a face economii


16 octombrie 2014

Guvernul francez a anunţat miercuri o serie de restructurări în cadrul forţelor armate, în 2015, vizând desfiinţarea a aproximativ 7.500 de posturi, cu scopul de a face faţă constrângerilor de ordin bugetar.
 
Un regiment va fi dizolvat - al Artileriei Marine (RAMa) de la Châlons-en-Champagne (nord-est) -, cinci nave de luptă ale Marinei vor fi dezarmate, iar Baza Navală Adour de la Anglet (sud-vest) va fi închisă, a precizat ministrul Apărării Jean-Yves Le Drian, informează AFP, potrivit Mediafax.
 
De asemenea, celebrul Spital Militar Val-de-Grâce de la Paris, în care au fost internaţi numeroşi lideri francezi şi străini, inclusiv preşedintele alegerian Abdelaziz Bouteflika, va renunţa la activităţile de îngrijire şi se va recentra asupra formării şi cercetării.
 
Aceste restructurări, impuse prin legea de programare militară pentru perioada 2014-2019 (în total, 23.000 de posturi urmează să fie suprimate în această perioadă), au fost decise astfel încât să fie "păstrate capacităţile operaţionale" ale armatei franceze, a dat asigurări Le Drian.
 
Armata franceză număra 278.000 de civili şi militari la sfârşitul lui 2013. Aproximativ 8.000 de militari francezi sunt mobilizaţi în misiuni în străinătate.
 
În afară de dizolvarea Regimentului 1 RAMa, o măsură dură, Apărarea a optat pentru transferuri sau transformări ale unor unităţi, care se vor traduce în fiecare caz în parte prin suprimarea mai multor sute de posturi.
 
În cadrul Forţelor Terestre, care este necesar să-şi păstreze capacităţile de angajare - 66.000 de militari -, sunt reorganizate mai multe regimente.
 
În Marină, nava de transport de şalande de debarcare Siroco şi petrolierul de aprovizionare cu carburant Meuse vor fi dezarmate la Toulon (sud), nava de patrulare australă Albatros în La Réunion (Oceanul Indian), iar navele de patrulare şi supraveghere Athos şi Aramis la Anglet.
 
Personal de la Direcţia Generală pentru Armament (DGA) şi Direcţia pentru Informaţii Militare (DRM) va fi transferat la noul sediu al Ministerului, la Balard, în sudul Parisului, unde urmează să fie regrupate începând din 2015 ansamblul instituţiilor pariziene din domeniul Apărării.
 

Aceste restructurări au totodată un impact puternic asupra colectivităţilor locale, sute de militari şi familiile lor urmând să părăsească anumite comune.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro