Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 7:14:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Spital din Ucraina, bombardat de un tir de obuze. Şase persoane au fost rănite


20 ianuarie 2015

Şase persoane au fost rănite, după ce un tir de obuze a atins, luni, un spital din Doneţk, potrivit unor jurnalişti AFP, informează Mediafax.

În urma bombardamentului, şase persoane - un medic şi cinci pacienţi - au fost rănite, a anunţat Ministerul pentru situaţii de urgenţă al "republicii" de la Doneţk. Incidentul a avut loc luni la prânz şi a afectat o unitate medicală din centrul oraşului Doneţk, situat în estul separatist al Ucrainei.

Geamurile spitalului au fost sparte de impact, iar urmele tirurilor erau vizibile în faţa clădirii, potrivit jurnaliştilor AFP de la faţa locului.

Bombardamentul, în cartierul Kalininski, a atins şi o universitate aflată peste drum de spital.
 
"Obuze au căzut pe fereastră. Printr-un miracol, cu 15 minute înainte, studenţii au ieşit din sală. Vă imaginaţi ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi fost încă înăuntru?", a declarat Larisa Poliakova, o reprezentantă a "ministerului educaţiei" al separatiştilor, prezentă în clădire. "Nu există obiective strategice, nicio instalaţie militară. Nu înţeleg de ce trag aici. Sunt doar universităţi, un spital, magazine... Este departe de război", a adăugat ea.
Bombardamentul are loc pe fondul unei intensificări a violenţelor în estul Ucrainei, de aproximativ zece zile.
 
Confruntări armate intense au opus începând de joi şi până duminică seara armata ucraineană şi separatişti proruşi pe aeroportul din Doneţk. Noaptea de duminică spre luni şi dimineaţa de luni au fost marcate de o oarecare acalmie.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro