Marţi, 16 aprilie 2024 - 6:13:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Stare de urgenţă în Doneţk şi Lugansk


27 ianuarie 2015

Guvernul de la Kiev a anunţat, luni, instituirea stării de urgenţă în regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk, ca urmare a frontului comun creat de insurgenţii proruşi. De asemenea, a fost instituită starea de alertă maximă pe întreg teritoriul Ucrainei.

Premierul Ucrainei, Arseni Iaţeniuk, a declarat că va conduce o comisie statală de aplicare a stării de urgenţă care va monitoriza direct situaţia în zonele de conflict. Obiectivul acestei decizii este de a asigura ”coordonarea activităţilor tuturor organelor puterii pentru a garanta securitatea cetăţenilor”, potrivit agenţiei EFE

Liderul autoproclamatei ”republici populare” Doneţk, Alexandr Zaharcenko, a declarat că această entitate intenţionează că creeze, împreună cu regiunea separatistă vecină Lugansk, un front militar comun împotriva armatei ucrainene.

El a anunţat, sâmbătă, lansarea unei ofensive asupra oraşului-port Mariupol, unde cel puţin 30 de civili au fost ucişi şi circa 100 răniţi în urma unui bombardament cu rachete Grad şi Uragan lansate, conform OSCE, dinspre zonele controlate de separatişti.

Zaharcenko a revenit, luni, asupra acestei declaraţii şi a subliniat că nu a fost lansat niciun asalt asupra acestei localităţi. Declaraţia a fost făcută ca urmare a estimărilor realizate de unii analişti prin care menţionau că el a încercat, sâmbătă, să distragă atenţia de la ofensiva separatiştilor în direcţia oraşului Debalţevo.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro