Marţi, 16 aprilie 2024 - 11:13:54
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ziua europeană a numărului 112!


12 februarie 2015

Doar 27% dintre cetatenii europeni identifica numarul 112 ca fiind numarul universal la care ar apela in caz de urgenta, oriunde s-ar afla in Europa. 70% dintre ei nu au intalnit nicio informatie cu privire la numarul 112 in tara lor de resedinta. Odata cu cresterea numarului de calatori in Uniunea Europeana, cunoasterea numarului paneuropean de urgenta 112 devine cu atat mai necesara.

Adina Valean, vicepresedintele Parlamentului European, a lansat, in colaborare cu Asociatia Europeana a Numarului 112 (EENA), o campanie pentru popularizarea numarului 112 in randul cetetenilor europeni. Companiile de transport aerian si aeroporturile europene, care au raspuns pozitiv apelului, au decis sa includa informatiile despre numarul 112 in materialele lor promotionale (website, publicatii sau afisaje electronice in aeroporturi si aeronave). De asemenea, liniile aeriene au fost invitate sa includa numarul 112 in anunturile pe care le fac la decolarea si aterizarea aeronavelor.

Vicepresedintele Adina Valean a declarat: “Tinand cont ca numarul 112 salveaza vieti, el trebuie sa devina un adevarat "brand" european. Cred ca siguranta cetatenilor trebuie abordata cu toata respnsabilitatea si vreau sa pun lucrurile in miscare si la nivel operational nu doar din punct de vedere al legislatiei europene. In acest scop, am lansat campania, impreuna cu aeroporturile si companiile europene de transport aerian, pentru ca ele sunt cele care pot oferi vizibilitate numarului 112 pentru calatorii aflati in tranzit in Europa. Sunt bucuroasa sa vad atatea companii care au raspuns pozitiv apelului nostruI si sper ca celelalte sa ni se alature. Informarea cetatenilor despre serviciul 112 trebuie sa devina un standard unanim acceptat. Ca cetatean si Vicepresedinte al Parlamentului European, indemn toti actorii sa ni se alature in aceasta campanie si sa-si aduca aportul pentru siguranta cetatenilor."


Directorul Executiv al Asociatiei Europene a Numarului 112, Gary Machado, a declarat:  "Gradul de cunoastere a numarului 112 este total nesatisfacator. Credem ca acesul la informatii despre un servicu care iti poate salva viata constituie un drept al cetatenilor europeni. Dorim totodata sa multumim tuturor organizatiilor partenere pentru eforturile lor si sa invitam toate companiile aeriene si aeroporturile sa ni se alature.in aceasta campanie.”

Numeroase organizatii s-au raliat imediat acestei campanii si si-au asumat responsabilitatea pentru dezvoltarea sigurantei cetatenilor. In acest moment, 13 aeroporturi si 7 linii aeriene europene sunt implicate in campanie alaturi de Consiliul International al Aeroporturilor din Europa (ACI-Europe) si Asociatia Europeana a Liniilor Aeriene (AEA).

Olivier Jankovec, Director General ACI EUROPE, a comentat: “Pentru aeroporturile europene, siguranta pasagerilor este o prioritate naturala. Multumim doamnei Vicepresedinte Valean si Asociatiei EENA pentru eforturile si rezultatlele obtinute in alinierea standardelor serviciilor de urgenta. Consiliul International al Aeroporturilor din Europa - ACI este mandru sa poata sustine acest demers.”

“Suntem siguri ca eforturile noastre concertate vor creste gradul de informare al cetatenilor cu privire la numarul paneuropean de urgenta 112.", a adugat Athar Husain Khan, CEO Asociatia Europeana a Liniilor Aeriene - AEA. “Cu totii trebuie sa participam la acest demers si noi suntem bucurosi sa sustinem un efort atat de important.”

Pentru mai multe informatii sau pentru a va alatura campaniei puteti contacta Asociatia Europeana a Numarului 112 (EENA) la adresa :  [email protected] sau la  +32 (0)2 534 97 89.

Linii aeriene partenere ale campaniei (ordine alfabetica):

  • AirFrance - Vizitati website-ul  AICI
  • Brussels Airlines - Vizitati website-ul  AICI
  • Bulgaria Air - Vizitati website-ul  AICI
  • Flybe - Vizitati website-ul  AICI
  • Iberia Airlines - Vizitati website-ul  AICI
  • Lufthansa - Vizitati website-ul  AICI
  • TAP Airlines - Vizitati website-ul  AICI

+ Association of European Airlines (AEA) - Vizitati website-ul  AICI

Aeroporturi partenere ale campaniei (ordine alfabetica in functie de tara):

  • Karlovy Vary Airport (Cehia) – Vizitati website-ul  AICI
  • Praha Vaclav Havel Airport (Cehia) – Vizitati website-ul AICI
  • Tallinn Lennart Meri Airport (Estonia) - Vizitati website-ul  AICI
  • Hamburg Airport (Germania) - Vizitati website-ul  AICI
  • Stuttgart Airport (Germania) - Vizitati website-ul  AICI
  • Athens Eleftherios Venizelos Airport (Grecia) - Vizitati website-ul  AICI
  • Heraklion N. Kazantzakis Airport (Grecia) - Vizitati website-ul  AICI
  • Riga Skulte Airport (Letonia) - Vizitati website-ul  AICI
  • Krakow-Balice John Paul II Airport (Polonia) - Vizitati website-ul  AICI
  • Bacau George Enescu Airport (Romania) - Vizitati website-ul  AICI
  • Cluj Avram Iancu Airport (Romania) – Vizitati website-ul  AICI
  • Stockholm-Skavsta Airport (Suedia) - Vizitati website-ul  AICI
  • Gatwick Airport (Marea Britanie) – Vizitati website-ul  AICI

+ Airports Council International Europe (ACI-Europe) – Vizitati website-ul  AICI


Ziua Numarului European de Urgenta 112: Incepand cu 2009, 11 Februarie a fost declarata Ziua Europeana a Numarului 112, o zi dedicata dezvoltarii profilului, si cresterii gradului de notorietate a acestui numar, zi in care sunt organizate actiuni la nivel local, regional, national.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro