Vineri, 29 martie 2024 - 12:41:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ţara care îşi încurajează cetăţenii să plece la muncă în străinătate


10 martie 2015

Insulele Filipine au una dintre economiile cu cea mai mare creştere din Asia, însă în ciuda acestui fapt, în Filipine nu există suficient de multe joburi. Aşa că în fiecare an Guvernul instruieşte mii de oameni ca să plece la muncă în străinătate, relatează BBC.

La Academia de Menajere din Manila, cursantele învaţă să şteargă praful şi participă la lecţii de igienă, de gestionare a finanţelor personale şi de bunăcuviinţă.

Şcolile guvernamentale din Filipine pregătesc în fiecare an zeci de mii de menajere, şoferi, mecanici şi grădinari, cu scopul expres de a le înlesni plecarea din ţară şi de a-i ajuta pe filipinezi să-şi găsească joburi în alte ţări. 

Situaţia poate părea ciudată însă, de fapt, statul câştigă foarte mulţi bani de pe urma expaţilor filipinezi, care au ajuns la aproximativ 10 milioane la ora actuală, şi care trimit permanent valută în ţară odată ce şi-au găsit o slujbă în străinătate.

Pe de altă parte, fără acest exod extraordinar al forţei de muncă, statul filipinez ar avea mari probleme în a oferi suficient de multe joburi pentru o populaţie care creşte anual cu două milioane de locuitori, mai notează BBC.

„Suntem mândre de ceea ce facem. Noi suntem eroi naţionali”, a povestit Maria pentru sursa citată.

„Nu am de ales. Am un copil acasă, dar nu am mijloace ca să-l întreţin. Cu salariul pe care îl voi câştiga în Kuweit, mama mea va putea să îl crească”, a arătat şi Evelyn.

Multe dintre femeile filipineze care pleacă la muncă în străinătate sunt puse în situaţia de a se separa de copiii lor pentru cel puţin 3 ani.

În Insulele Filipine, o treime din populaţie are sub 15 ani. Prognozele economice sunt însă sumbre. Ele arată că actuala creştere economică, deşi impresionantă, nu va reuşi să susţină o populaţie despre care se crede că se va dubla, ajungând de la 100 la 200 de milioane de locuitori în următorii 30 de ani.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro