Marţi, 23 aprilie 2024 - 8:03:17
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Închis într-un spital de psihiatrie pentru o farsă făcută pe Facebook


21 martie 2015

Un bărbat din California, SUA, care a postat pe Facebook un mesaj în care anunţa că vrea să se sinucidă, a fost arestat şi închis într-o instituţie psihiatrică timp de trei zile, relatează BBC.

Shane Tusch în vârstă de 48 de ani, de profesie electrician, a declarat că a vrut să testeze noul program de prevenţie a suicidului al reţelei de socializare Facebook. Însă după ce a ameninţat că se va spânzura de podul Golden Gate, un utilizator a anunţat poliţia, iar oamenii legii l-au arestat.

Tusch a relatat că nu i-a fost oferit niciun fel de sprijin moral şi că a fost supus unor teste medicale. Facebook i-a blocat accesul la cont.

În luna februarie, Facebook a anunţat că şi-a extins programul de prevenţie a suicidului, care acum le permite utilizatorilor să raporteze postările care sugerează că cineva are tendinţe suicidare, scopul fiind ca persoana în cauză să primească ajutor de la specialişti.

Programul funcţionează în felul următor: odată ce a fost alertată, reţeaua Facebook va contacta persoana cu tendinţe suicidare imediat ce aceasta se va loga în reţea şi îi va propune diferite metode prin care să primească ajutor. Dacă Facebook va considera că există un risc iminent ca persoana în cauză să se sinucidă, atunci poate contacta poliţia locală pentru ca oamenii legii să facă o verificare a stării în care se află persoana.

Însă Tusch a declarat că experienţa sa ilustrează pericolul unei astfel de abordări: „Facebook trebuie să lase în grija familiei şi a prietenilor prevenţia suicidului. Am vrut doar să demonstrez că Facebook nu ar trebui să se implice în aşa ceva”. El a mai spus că, în cazul lui, cel care a avertizat reţeaua era o persoană total necunoscută.

Grupul de lobby american „Câinele de pază al consumatorilor” a întărit cele spuse de Tusch şi a trimis o scrisoare adresată lui Mark Zuckerberg în care îi cere să suspende programul de prevenţie a suicidului până când acesta va funcţiona fără să încalce drepturile indivizilor.

„Facebook a facilitat privarea de libertate timp de 70 de ore a acestui bărbat, iar alte victime inocente vor fi prinse în acest sistem dacă nu veţi îmbunătăţi procedurile programului de prevenţie a suicidului”, se arată în scrisoare.

Tusch a mai spus că înainte de a face această farsă nu mai folosise Facebook de doi ani.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro