Marţi, 23 aprilie 2024 - 8:15:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Parlamentar la 20 de ani


10 mai 2015

Dacă alegerile din Marea Britanie au fost extrem de echilibrate, ştirea zilei se leagă de numele Mhairi Black, o studentă din Scoţia în vârstă de doar 20 de ani, care a obţinut un loc în noul Parlament de la Londra.

Pe lângă faptul că este cel mai tânăr parlamentar din ultimele trei secole şi jumătate, tânăra studentă la ştiinţe politice a scos din cursă un favorit al Partidului Laburist.

Mhairi Black, care reprezintă Partidul Naţional Scoţian, care doreşte independenţa faţă de Marea Britanie, a câştigat un colegiu din preajma oraşului Glasgow, învingându-l pe Douglas Alexander, şeful de campanie al Laburiştilor şi un fost ministru al Marii Britanii.

”Promit să vorbesc cu vocea celor care m-au ales nu doar pentru a face Scoţia un loc mai bun, ci în beneficul oamenilor din toată Marea Britanie”, a spus tânăra în discursul de după afişarea rezultatelor.

Liderul Laburiştilor din Scoţia şi-a pierdut şi el locul în Parlament în faţa unei alte reprezentante a partidului naţionalist, Kirsten Oswald.

Exit-poll-urile iniţiale îi dau învingători în alegeri pe Conservatori, care au condus în ultima legislatură un guvern de coaliţie alături de Liberali Democraţi.

Conservatorii au obţinut cu 14 locuri mai mult în Parlament faţă de alegerile precedente, urcând de la 302 mandate la 316. Rezultatele oficiale, însă, nu au fost anunţate decât pentru câteva bătălii electorale.

Dacă rezultatele exit-poll-urilor oferite de BBC, Sky News şi ITN se dovedesc a fi corecte, atunci premierul David Camerom va rămâne în funcţie şi în următorii cinci ani.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro