Miercuri, 24 aprilie 2024 - 3:15:22
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un oraş din Franţa vinde case cu 1 euro


17 iulie 2015

Autorităţile oraşului Roubaix, din nordul Franţei, au decis să scoată la vânzare mai multe imobile la preţuri simbolice. În oraşul cu aproximativ 95.000 de locuitori, la periferie sunt multe case care au fost părăsite de francezii care s-au mutat în zone centrale sau în alte oraşe.

Pentru că au început să se degradeze şi pentru a salva imaginea oraşului, primarul a decis să le vândă pentru 1 euro, potrivit Digi24.

În schimb, proprietarii trebuie să se angajeze că vor renova imobilul. Primarul spune că deja sunt cumpărători şi din India, China, Anglia sau Italia.

O idee asemănătoare a venit şi dintr-un mic orăşel italian. Un primar sicilian are o ofertă greu de refuzat: oferă case gratuit tuturor doritorilor. Evident, există şi o condiţie pentru a te muta în Gangi, orăşelul din apropierea munţilor Madonie.

Îţi poţi lua o casă aici, însă dacă vrei să devii proprietar cu acte în regulă trebuie să te obligi să o restaurezi în termen de patru ani. Costurile nu sunt chiar mici, mai ales că locuinţele sunt din secolul al XIII-lea şi nu sunt într-o stare prea bună.

Până acum au fost date gratuit în jur de 100 de case, iar proprietarii au fost chiar şi sicilieni din oraşele învecinate, italieni care au vrut să-şi petreacă weekend-urile în linişte. „În mentalitatea siciliană, Gangi era considerat mult prea departe de mare, deci neatractiv pentru turişti”, a povestit primarul Giuseppe Ferrarello.

În anii `50, orăşelul sicilian avea o populaţie de aproximativ 16.000 de locuitori, însă astăzi, din cauza migraţiei, a ajuns la doar 7.000 de suflete. Mulţi au plecat spre zone din ţară mai prospere din punct de vedere economic, alţii, la la fel de numeroşi, au plecat în Statele Unite.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro