Vineri, 29 martie 2024 - 6:02:07
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Anunţul care adânceşte misterul dispariţiei zborului MH370


8 august 2015

La doar două zile după ce premierul Malaesiei a confirmat că fragmente ale aeronavei Boeing descoperite în apropierea insulei franceze Reunion aparţin cursei MH370, dispărută în urmă cu aproape 17 luni cu 239 de persoane la bord, guvernul australian a anunţat vineri că piesele recuperate nu par să provină de la avionul dispărut.

Numeroase piese au fost transmise poliţiei din Réunion (...). Pentru moment, niciuna dintre aceste piese nu pare să provină de la avion", a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al vicepremierului australian Warren Truss.

Anunţul vine să confirme rezervele exprimate şi de autorităţile franceze care au anunţat totuşi o mobilizare masivă în zonă. Un avion militar urma să survoleze zona începând de vineri, iar Brigada Jandarmeriei pentru Transport Aerian urma să înceapă să efectueze misiuni de "patrulare pe jos, misiuni de cercetare cu elicoptere şi ale Brigăzii Nautice".

Premierul Malaysiei, Najib Razak anunţase miercuri seară, într-o conferinţă de presă, că un fragment de fuselaj găsit pe Insula Reunion este al avionului Boeing 777 dispărut din martie 2014.

"Cu adâncă tristeţe trebuie să anunţ că o echipă internaţională de experţi a confirmat că fragmentul de fuselaj găsit pe Insula Reunion aparţine Cursei aeriene MH370", a declarat Najib Razak, potrivit CNN. "Acum avem dovada materială că avionul care efectua Cursa MH370 a sfârşit tragic în Oceanul Indian", a spus premierul Malaysiei.

A fost prima declaraţie tranşantă, în condiţiile în care alţi oficiali implicaţi în anchetă s-au arătat rezervaţi că bucăţile de aeronavă găsite aparţin 100% avionului dispărut.  Mai ales, în condiţiile în care descoperirea a fost făcută la peste 4.000 de kilometri de aria de căutare iniţială a epavei. Oficialii de la Boeing au stabilit că trăsăturile tehnice ale rămăşiţelor găsite, cum ar fi culoarea sau structura articulaţiilor, corespund cu ale unui aparat 777, aşa cum era şi MH370. Totuşi, oficialii nu au prezentat o dovadă clară că rămăşiţele de Boeing 777 provin chiar de la zborul malaezian.

Proteste ale rudelor pasagerilor dispăruţi

Nervozitatea printre rudele pasagerilor dispăruţi creşte în contextul informaţiilor contradictorii pe care le primesc. Acestea au părăsit vineri o întâlnire cu reprezentanţi ai companiei Malaysia Airlines, plângându-se de faptul că la discuţii nu a fost prezent niciun oficial guvernamental malaysian, relatează DPA în pagina electronică.

Grupul de aproximativ 30 de persoane a ieşit de la întâlnire, apreciind că prezenţa unui singur reprezentant al companiei şi unui translator este inadecvată pentru abordarea problemelor lor cu privire la gestionarea dispariţiei zborului şi anchetei în curs.

Ei au solicitat prezenţa unui oficial guvernamental, "dar n-a venit niciunul", a declarat Wen Wancheng, al cărui fiu se afla bordul avionului de linie. "Noi vrem ca rezultatele testelor să fie anunţate de către un oficial guvernamental, nu de un reprezentant al unei corporaţiii", a subliniat el.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro