Joi, 25 aprilie 2024 - 10:54:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Timmermans ceartă statele UE pentru că au găsit soluţii crizei migraţiei


15 octombrie 2015

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a aratat cu degetul spre statele membreu UE pentru că nu au respectat promisiunile de a contribui la soluţionarea crizei migraţiei.  

El a făcut apel către liderii naţionali pentru a da dovadă de hotărâre la summitul UE din joi şi vineri, summit la care România este reprezentată de preşedintele Iohannis “Trebuie arătat că Europa are o strategie comună şi că vorbele sunt însoţite de acţiune,” a declarat Timmermans, într-o conferinţă de presă.

Timmermans consideră că, până în prezent, răspunsul statelor UE la apelul de detaşare a unui număr de 1.000 de experţi naţionali care să ajute la înregistrarea şi primirea migranţilor este “mult în urmă” faţă de necesităţi. 

Comisia Europeană aşteaptă, de asemenea, ca statele UE să anunţe câţi solicitanţi de azil pot primi, după ce acestea s-au angajat să transfere în total 160.000 de oameni din Italia şi Grecia, a adăugat prim-vicepreşedintele CE. Până în prezent, doar 19 persoane s-au mutat din Italia în Suedia în baza acestei scheme.

De asemenea, Timmermans a afirmat că nu acceptă ideea că unele state membre nu pot gestiona criza refugiaţilor. El a cerut solidaritate şi crede că UE a reacţionat pentru prima oară rapid în faţa unei probleme grave.

Conform datelor neoficiale, Turcia a primit, până acum, peste două milioane de refugiaţi din Siria şi din alte state arabe, iar oficialii UE consideră că Turcia are nevoie de ajutor subtanţial pentru a putea rezista, în continuare, în faţa acestui val de migraţie.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro