Vineri, 29 martie 2024 - 10:13:22
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Papa Francisc face declaraţii uimitoare


23 noiembrie 2015

Papa Francisc face declaratii uluitoare!  Nu există focul iadului, Adam şi Eva nu sunt reali! Papa Francisc spune adevărul ?Un om care e pe cale să dezvăluie multe ”secrete vechi” ale Bisericii Catolice este
Papa Francisc. Unele credinţe care sunt promovate de Biserică dar care nu corespund naturii iubitoare a lui Dumnezeu au fost recent înlăturate de Papa care a fost numit recent Omul Anului de către revista TIME.

În ultimele sale revelaţii, Papa Francisc a spus:„Prin umilinţă, cercetarea sufletului şi meditaţie, prin rugăciune, am reuşit să înţelegem anumite dogme. Biserica nu mai crede într-un iad în care lumea trebuie să sufere. Această doctrină este incompatibilă cu iubirea infinită a lui Dumnezeu, care nu este un judecător, ci un prieten şi un iubitor al umanităţii. Dumnezeu nu caută să condamne, ci să îmbrăţişeze. Ca şi fabula despre Adam şi Eva, iadul nu este decât un mecanism literar. Iadul nu este decât o metaforă pentru sufletul izolat care, ca toate sufletele, va ajunge să se unească în iubire cu Dumnezeu”.

Într-un discurs şocant care se răspândeşte în lumea întreagă, Papa Francisc a mai declarat că: ”Toate religiile sunt adevărate, pentru că sunt adevărate în inimile celor care cred în ele. Ce alt fel de adevăr există? În trecut, Biserica a fost dură cu cei pe care îi considera că greşesc din punct de vedere moral sau că păcătuiesc.Astăzi, nu mai judecăm pe nimeni. Ca un tată iubitor, niciodată nu ne condamnăm copiii. Biserica noastră este destul de mare pentru heterosexuali şi homosexuali, pentru viaţă şi pentru alegeri! Pentru conservatori şi liberali, chiar şi comuniştii sunt bineveniţi şi ni s-au alăturat. Cu toţii îl iubim şi ne închinăm la acelaşi Dumnezeu.

În ultimele 6 luni, cardinalii catolici, episcopii şi teologii au deliberat la Vatican, discutând viitorul Bisericii şi
redefinind vechile doctrine catolice şi dogme. Al treilea Consiliu de la Vatican este cel mai mare şi cel mai important de când cel de-al doilea Consiliu s-a încheiat in 1962.

Papa Francisc a convocat noul consiliu pentru a ”finaliza în sfârşit lucrările celui de-al doilea Consiliu”. Cel de-al treilea Consiliu s-a încheiat cu Papa Francisc anunţând:„Catolicismul este acum ”o religie modernă şi rezonabilă, care a trecut prin schimbări revoluţionare. A venit vremea să abandonăm intoleranţa. Trebuie să recunoaştem că adevărul religios evoluează şi se schimbă. Adevărul nu este absolut şi nu este predeterminat. Chiar şi ateii recunosc că există divinitatea. Prin acte de iubire şi caritate şi ateul îl recunoaşte pe Dumnezeu şi îşi mântuieşte sufletul, devenind un participant activ la mântuirea umanităţii.”

O declaraţie din discursul Papei i-a facut pe tradiţionalişti să fie confuzi şi chiar isterici…”Dumnezeu se schimba şi evoluează, la fel ca şi noi, deoarece Dumnezeu trăieşte în noi şi în inimile noastre. Când raspândim iubire şi bunătate în lume, ne atingem propria divinitate şi o recunoaştem. Biblia este o carte sfântă frumoasă, dar, ca toate cărţile vechi importante, unele pasaje sunt depăşite. Multe chiar ne îndeamnă la intoleranţă şi prejudecăţi.A venit timpul să reinterpretăm aceste versete, care contrazic mesajul de iubire şi adevăr, care în rest radiază din întreaga scriptură. În concordanţă cu noua noastră înţelegere, vom începe să le permitem femeilor să devină cardinali, episcopi şi preoţi. Pe viitor, eu sper că vom avea într-o zi un Papă femeie. Fie ca nici o uşă care este deschisă bărbaţilor să nu fie închisă femeilor!”

Câţiva cardinali dinBiserica Catolică se împotrivesc declaraţiilor Papei Francisc, menţ ionează sursa :estiri.ro/


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro