Joi, 25 aprilie 2024 - 11:27:32
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Focuri de avertisment în Marea Egee


14 decembrie 2015

"Pe 13 decembrie, echipajul navei ruse c, care se afla la 22 de kilometri de insula grecească Lemnos în nordul Mării Egee a evitat o coliziune cu un pescador turc", a anunţat Ministerul Apărării rus, care a adăugat că echipajul a folosit arme uşoare pentru a avertiza vaporul.

Pentru a lămuri acest incident, ataşatul militar al Turciei a fost convocat de viceministrul Apărării, Anatoli Antonov, scrie Sputnik.

Echipajul distrugătorului a observat apropiindu-se de la distanţă de aproape un kilometru nava aparţinând Turciei. Seinerul nu a luat legătura prin radio cu nava rusească şi nu a răspuns la niciun semnal.

Odată cu apropierea periculoasă a vasului turcesc de către distrugătorul Smetlivy la o distanţă de 600 de metri, nava rusească a început să tragă focuri pentru a evita coliziunea.

Potrivit ministrului rus al Apărării, vasul turcesc şi-a schimbat imediat direcţia şi, fără să contacteze echipajul rusesc, s-a îndepărtat de distrugăorul rusesc.

În urma incidentului, autorităţile ruse l-au convocat pe ataşatul militar al Turciei la Moscova pentru explicaţii.

Statul Major al armatei turce a interzis personalului său şi cadeţilor de la academia militară să meargă în Rusia în vacanţă, ca o măsură de precauţie, a informat duminică agenţia Anadolu, citată de AFP.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro