Joi, 18 aprilie 2024 - 11:02:05
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Macedonia lucrează la şapte autostrăzi şi 24 de drumuri regionale în 2016!


28 decembrie 2015

Vlado Misajlovski, ministrul transporturilor şi comunicaţiilor din Macedonia, a anunţat că în anul 2016 se va lucra la şapte autostrăzi şi 24 de drumuri regionale, conform agenţiei MIA.

"În 2015 ne-am axat pe proiecte de amploare în infrastructura de drumuri şi de cale ferată, pe numărul de pasageri pe cele două aeroporturi, pe noi rute de zbor spre capitalele europene", a spus ministrul macedonean al transporturilor.

MInistrul a precizat că în 2016 vor fi construite trei autostrăzi noi (Demir Kapija-Smokvica, Kicevo-Ohrid şi Skopje-Stip) şi vor fi reabilitate alte tronsoane de autostradă, şi de asemenea vor fi construite sau reabilitate 13 drumuri regionale.

"Anul viitor vom continua lucrările la cinci drumuri expres şi vom reabilita şase drumuri regionale, ceea ce înseamnă în total că se va lucra la 24 de drumuri regionale şi la şapte autostrăzi, în lungime totală de 600 de kilometri", a subliniat ministrul macedonean.

El a amintit şi de recepţia a şase noi trenuri de pasageri şi de achiziţia a 150 de trenuri de marfă, de lucrările pe mai multe tronsoane de cale ferată (Kumanovo-Beljakovce, Bitola-Greece) şi reabilitarea Coridorului 10 de cale ferată, precum şi reabilitarea gării din capitala Skopje şi a altor cinci gări de-a lungul Coridorului 10 paneuropean.

 

Sursa:ActiveNews


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro