Joi, 18 aprilie 2024 - 12:03:14
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


De ce agaţă bulgarii haine în copacii de pe străzi


9 ianuarie 2016

Oamenii străzii din Sofia, capitala Bulgariei, au parte de un ajutor nesperat în zilele geroase de iarnă din acest an. Prin oraş au început să apară haine groase legate de copaci, însoţite de mesaje, pe care locuitorii fără adăpost din oraş le pot lua pentru a se încălzi.

„Nu eşti pierdut! Dacă ţi-e frig şi ai nevoie de căldură, acceptă acest gest din partea noastră. Sperăm că şi alţi oameni buni vor urma exemplul nostru pentru ca Sofia să devină un loc cu oameni mai fericiţi. Vă dorim sărbători fericite!”, este mesajul unuia dintre bileţelele care au însoţit o haină legată de un arbore, potrivit imgur.com.

Donatorii au legat de arbori geci, hanorace, paltoane, fulare sau căciuli.

Campania a fost organizată de grupul HiddenCash („Bani ascunşi” – în limba română), o comunitate care lasă mici sume de bani prin capitala Bulgariei şi care îi încurajează pe cei care găsesc banii să facă şi ei donaţii.

Fotografiile cu arborii „îmbrăcaţi” în haine pentru oamenii străzii au fost publicate pe reţeaua de socializare Imgur şi au devenit virale în foarte scurt timp.

Bulgaria nu este singura ţară unde s-a răspândit ideea de a lega haine groase de iarnă în jurul copacilor pentru ca acestea să fie găsite de oamenii săraci. În această iarnă, o campanie similară a avut loc în oraşul Halifax din Canada.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro