Joi, 28 martie 2024 - 1:35:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


O familie de italieni îşi părăseşte fiica pentru a trăi cu „badanta” lângă Odobeşti


17 februarie 2016

Se întâmplă şi invers. Dacă fenomenul abandonului copiilor români de către părinţii care pleacă la muncă este general valabil pentru ţara noastră, am trăit să vedem şi copii italieni care plâng după părinţii lor „emigraţi” în România.

Chiar dacă nu este vorba despre copii minori, ci trecuţi de 18 ani, cazul este uimitor  şi presa din Italia  a preluat ştirea drept un „caz”.   huffingtonpost.it titrează: „Bunici şi părinţi fug cu „badanta” în România. Fiica: „M-au abandonat”. Leggo.it: „Mama mea şi bunicii m-au abandonat pentru a trăi în România cu îngrijitoarea”.

O mamă din Susa (Torino) a emigrat cu întreaga familie, lângă Odobeşti, în Vrancea.

Wanna Zardo, de loc din Susa, o localitate la 50 de kilometri de Tornio, aproape de munţii Alpi, a fost ababdonată de părinţi  şi bunici care s-au mutat în România, în localitatea Vârteşcoiu de lângă Odobeòtiul Vrancei.

Aceştia, după cum spune italianca, s-au mutat „pentru a sta aproape” de „badanta” româncă ce avusese grijă de ei până nu demult. „Au luat tot, spune cu amar italianca despre părinţi şi bunici. Aveam o procură pe contul lor curent dar mi-au ridicat-o şi pe aceasta. Au luat totul, aur şi amintiri. Totul de când am încercat să le schimb ideea”. „În schimb mi-au spus că sunt un monstru şi că sunt rasistă, dar ce treabă are aici rasismul?”

Cert este că, din ce în ce mai mulţi bătrâni italieni, datorită crizei acute din Peninsulă, se mută cu bagaje cu tot în România. „Ceea ce este sigur, spun jurnaliştii de la leggo.it, este că, cu preţul vieţii în România, o viaţă demnă este posibilă şi cu o pensie mică.”

Peste câţiva ani, dacă România va implementa măsuri serioase creştere economică reală, vom vedea tot mai mulţi italieni emigrând spre noi şi tot mai mulţi români reântorcându-se acasă. Aceasta când, ipotetic vorbind, România nu va mai avea corupţie şi va predomina cheful de muncă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro